Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Tricht

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Tricht? Op dit portaal vind je de meest populaire online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte bieden wij praktische info over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Tricht inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €43,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Superia bestel je al vanaf €305. budgetmerken als Z-Tyre kosten ongeveer €230 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Tricht

Banden wisselen in Tricht

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Tricht is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Tricht scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Tricht.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist checkt ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €80,00.

Waarom banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Tricht

In no-time en goedkoop banden vervangen in Tricht? In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de buurt (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, (de)monteren, wisselen, sipen, balanceren, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je ook andere montage-experts in Meteren, Geldermalsen, Est, Opijnen en Neerijnen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-tricht

Goedkope autobanden Tricht

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht van de auto. Advies: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 groepen:

SegmentAutoAantal kilometersRijstijlPrijs
1. KwaliteitSnel en/of zwaarVeel kilometersDruk196
2. UitstekendNormale autoDagelijks gebruikNormaal€108
3. InstapKleine autootjesKleingebruikerEenvoudig€72

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de volgende tabel check en vergelijk je populaire online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Tricht hebben. Op dit portaal ontdek je ook aanvullende info over: Autobanden verwisselen

Informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Tricht monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Tricht

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en dus minder kans ongelukken in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij sneeuw of ijzel.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je weinig kilometers maakten niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Tricht kopen? In de onderstaande tabel tref je de doorsnee tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker lees je ook meer informatie over: Best geteste autobanden.

MerkTypeAfmetingVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4265/45 R19105Y€214
Continentalcontisportattack 2200/55 R1778(W)€156
Vredesteinquatrac pro215/65 R1799V€110
Bridgestoneturanza195/55 R1687W€114
Goodyearvector 4seasons205/50 R1789V€119
Dunlopsport maxx rt 2205/45 R1788W€98
Pirellimt66140/90 R1671H€153
Hankookwinter icept evo2 suv w320a225/70 R16103H€94
Kumhowp51195/50 R1582H€52
Uniroyalrainsport 3 xl225/35 R1988Y€112
Nexenn fera su1 xl225/55 R17101W€87
Firestonewinterhawk 3 xl225/50 R1798V€117
Superiaecoblue 4s165/70 R1383T€36
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxism6029180/55 R1773W€98
Toyoh08205/70 R15106S€79
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente West Betuwe).

Vind jouw perfecte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse details waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 205 / 50 R16 – 87W.

 • 205 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 87 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 545 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Tricht.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijssegmenten: Voordelig, middenklassen en A-segment. Welk model aan te raden is voor jou hangt af van het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Sava als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Hyundai i10) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Kormo & Sumitomo.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Sava zijn vrij duur. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Tricht bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Tricht: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Tricht: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €152,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Tricht.

Wat kost autobanden wisselen in Tricht?
Op locatie banden vervangen in Tricht laat je al uitvoeren voor €42,50 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €100 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de verstevigde wanden kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Tricht.

Plaats een reactie