Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zwammerdam

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Zwammerdam? Op deze website vind je de beste online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Verder raadpleeg je hier handige informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Zwammerdam inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van A-merken als Goodyear bestel je al vanaf €330. budgetmerken als Gripmax koop je al vanaf €220 per set van 4.

Banden wisselen in Zwammerdam

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zwammerdam is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. In het najaar kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Zwammerdam scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zwammerdam.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €80,00.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Zwammerdam

Direct en goedkoop banden vervangen in Zwammerdam? In de tabel in het volgende blok bekijk je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, sipen, trimmen, uitlijnen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website vergelijk je ook andere montagepunten in Rijnsaterwoude, Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen en Zevenhoven.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zwammerdam

Goedkope autobanden Zwammerdam

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 segmenten:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)RijgedragKosten
1. PremiumSportwagen50.000+ Driftig€199
2. UitstekendNormale autoRond 30.000Gemiddeld€116
3. BudgetStadsautootjeWeinig kilometersEenvoudig€67

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hierna doorzoek je erkende online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Zwammerdam hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook nuttige informatie over: Motorbanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Zwammerdam monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden wisselen Zwammerdam

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en een veilige rijervaring in de winterse periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Zwammerdam kopen? In de tabel hieronder bekijk je de verwachte prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: Bandenlabel.

MerkSerieAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinprimacy 3215/55 R1899V€142
Continentalcrosscontact uhp265/50 R20111V€254
Vredesteinultrac satin215/40 R1686W€151
Bridgestoneblizzak225/55 R1695H€119
Goodyearvector 4seasons gen-2185/65 R1588V€77
Dunlopsportmax roadsmart iii160/70 R1773W€198
Pirellicinturato p1 verde175/70 R1484H€74
Hankookventus s1 evo2 k117295/30 R19100Y€179
Kumhokl71225/75 R16115Q€141
Uniroyalsnow max 2195/65 R16104R€123
Nexenn blue hd plus195/65 R1591H€56
Firestonemultihawk165/70 R1485T€51
Superiaecoblue 4s145/70 R1371T€33
Savaeskimo s3 ms155/70 R1375T€52
Maxxiswp05 arctictrekker185/55 R1687H€68
Toyoprxes cf2215/60 R1796H€88
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Alphen aan den Rijn).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere zaken die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 175 / 60 R15 – 81T.

 • 175 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 81 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 462 kilogram.
 • De laatste waarde (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 190 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Zwammerdam.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijscategorieën: Voordelig, uitstekend en A-segment. Welke soort jij moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Hankook als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Kormoran & Retro.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Toyo zijn niet goedkoop. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Zwammerdam bestellen, en regel je snel 50% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Zwammerdam: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Zwammerdam: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €130,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Zwammerdam.

Hoe duur is autobanden wisselen in Zwammerdam?
Op locatie banden vervangen in Zwammerdam is al mogelijk vanaf €37,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Zwammerdam.

Plaats een reactie