Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zevenhoven

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Zevenhoven? Op deze pagina communiceren wij de meest populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast bieden wij uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Let er op dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Zevenhoven inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Hankook scoor je al vanaf €340. budgetmerken als Goform kosten gemiddeld zo’n €195 per set van 4.

Banden wisselen in Zevenhoven

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zevenhoven is belangrijk. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is een tijdrovende klus. Daarbij vraagt het wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zevenhoven heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zevenhoven.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of de profieldiepte nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €80,00.

Wanneer autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Zevenhoven

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Zevenhoven? In het onderstaande schema tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Zuid-Holland). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals wisselen, repareren, trimmen, (de)monteren, sipen, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je ook montage-specialisten in Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zevenhoven

Goedkope autobanden Zevenhoven

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door rijstijl, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 niveau’s:

ClassificatieSoort autoKm p/jaarRijstijlKosten
1. KwaliteitSportwagenGrootverbruikerPittig196
2. UitstekendGemiddelde autoCirca 25.000Modaal€104
3. GoedkoopsteLichte auto’sWeinig gebruikRustig€78

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het onderstaande schema bieden we je populaire online garages die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Zevenhoven hebben. Op dit portaal lees je ook handige informatie over: Bandenspanning

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Zevenhoven monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Zevenhoven

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance bij vorst of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Zevenhoven kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de actuele prijzen van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook meer informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot road 4180/55 R1773W€140
Continentalcrosscontact lx sport275/40 R22108Y€255
Vredesteinultrac satin215/50 R1795W€123
Bridgestoneblizzak225/50 R1895H€160
Goodyearultra grip245/65 R17107Z€220
Dunlopk180180/80 R1478P€166
Pirelliangel scooter100/80 R1650P€56
Hankookventus prime2 k115225/55 R1797W€93
Kumhops91295/30 R20YY€154
Uniroyal4×4 street195/80 R1596H€201
Nexencp521 demo215/70 R16108T€94
Firestonedestination225/70 R16103H€143
Superiaecoblue 4s205/55 R1694H€59
Savaeskimo suv 2 xl255/55 R18109H€107
Maxxisme3215/60 R1695H€119
Toyoopen country a/t+205/70 R1596S€95
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Nieuwkoop).

Zoek jouw nieuwe band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke onderwerpen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 165 / 60 R15 – 81H.

 • 165 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 beschrijft de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 81 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 462 kilogram.
 • De laatste letter (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Zevenhoven.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijsgroepen: Voordeel, goed en A-segment. Welke klasse jij moet kiezen wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijgedrag en het aantal kilometers. Ga voor A-merken als Dunlop of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Imperial Fs of Starfire.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Toyo zijn best kostbaar. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Zevenhoven bestellen, en profiteer je snel van 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Zevenhoven: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Zevenhoven: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €157,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Zevenhoven.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Zevenhoven?
Banden vervangen in Zevenhoven regel je al voor €45,00 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Zevenhoven.

Plaats een reactie