Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bitgum

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Bitgum? Op dit portaal ontdek je populaire webshops in goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast vind je hier uitgebreide info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Bitgum incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Continental kosten ongeveer €340. B-merken als Aeolus bestel je al vanaf €210 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Bitgum

Banden wisselen in Bitgum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Bitgum is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vergt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Bitgum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bitgum.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage bekijkt ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 40.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto kost je ongeveer €90,00.

Autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Bitgum

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Bitgum? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor repareren, trimmen, sipen, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je ook andere montage-garages in Wier, Berltsum, Ingelum, Slappeterp en Menaam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bitgum

Goedkope autobanden Bitgum

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

SegmentAutoKm p/jaarRij-kenmerkTarief
1. Hoogste klasseSportauto50.000+ Pittig192
2. GoedNormale autoCirca 25.000Doorsnee€105
3. EconomyStadsautootjeWeinig kilometersLog€61

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende overzicht bieden we je toonaangevende online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Bitgum hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook aanvullende info over: Gehomologeerde banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Bitgum monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, zorgt voor minimale slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Bitgum

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer controle over je auto en dus minder kans ongelukken bij sneeuw of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Bitgum kopen? In de volgende tabel beiden wij de doorsnee tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website check je ook uitgebreide info over: All season banden.

MerkTypeAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin 5245/45 R19102V€250
Continentalsportcontact 6265/40 R21105Y€221
Vredesteinwintrac pro225/60 R17103H€124
Bridgestoneduravis215/65 R16106T€139
Goodyearefficientgrip suv265/70 R18116H€246
Dunlopstreetresponse 2175/70 R1382T€62
Pirelliw240 sottozero 2245/55 R17102V€177
Hankookventus s1 evo2 k117b225/50 R1794W€110
Kumhoecowing es01 kh27185/65 R1588H€70
Uniroyalallseasonmax225/70 R15112R€99
Nexenwinguard wt1205/75 R16113R€76
Firestonevanhawk 2175/65 R1490T€72
Superiaecoblue 4s235/55 R17103W€59
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxismt764 rwl33/13 R15108Q€187
Toyos954205/55 R1691H€66
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek jouw nieuwe band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er meerdere specificaties die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 185 / 75 R16 – 104R.

 • 185 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 75 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 75%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 900kg.
 • De afsluitende waarde (R) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot170 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Bitgum.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijssegmenten: Economy, gemiddeld en de a-merken. Welk product past bij jou hangt af van hoeveel power je auto heeft, rijstijl en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Toyota Aygo) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Kormo en Onyx.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Hankook zijn niet perse voordelig. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Bitgum bestellen, en profiteer je snel van 20% korting.

 • Check de autobanden outlet in Bitgum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Bitgum: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €137,50 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij standaard merken moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Bitgum.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Bitgum?
Op korte termijn banden vervangen in Bitgum kost je zo’n €45,00 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €94,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Bitgum.

Plaats een reactie