Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Berltsum

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Berltsum? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere populaire webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder verstrekken wij praktische info over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Berltsum inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Toyo zijn er al vanaf €325. B-merken als Hifly kosten gemiddeld zo’n €220 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Berltsum

Banden wisselen in Berltsum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Berltsum is essentieel. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een heel precies klusje. Bovendien vraagt het de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Berltsum scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Berltsum.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage bekijkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €80,00.

Waarom autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Berltsum

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Berltsum? In het onderstaande schema verzamelen wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Friesland). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, wisselen, balanceren, sipen, repareren, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je plaatselijke montage-specialisten in Ingelum, Slappeterp, Menaam, Dronryp en Marsum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-berltsum

Goedkope autobanden Berltsum

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt af van jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

SegmentAutoKilometrageRij-kenmerkTarief
1. TopsegmentZware wagensVanaf 40.000Energiek€195
2. PopulairGemiddelde autoGemiddeldNormaal€116
3. VoordeligStadsautootjeWeinig gebruikRustig€79

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht bekijk en vergelijk je professionele aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Berltsum hebben. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Berltsum monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Direct winterbanden wisselen Berltsum

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, zorgt voor meer grip en een optimale wegligging tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • In hun element bij sneeuw of ijzel.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Berltsum kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de actuele prijzen van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal zoek je ook aanvullende info over: Banden in de zomer.

MerkSerieAfmetingenVermogenPrijs
Michelinalpin 6215/60 R17100H€145
Continentalwintercontact ts 850 p255/50 R20109H€219
Vredesteinwintrac pro225/55 R18102V€141
Bridgestonedueler235/75 R15109T€156
Goodyearcargo vector235/65 R16115R€187
Dunlopsp sport maxx295/35 R21107Y€203
Pirellipzero295/30 R20101Y€233
Hankookventus v12 evo2 k120255/30 R1991Y€199
Kumhops71 xl255/35 R1996Y€116
Uniroyalall season expert 2 xl215/55 R1697V€98
Nexennblue 4 season175/70 R1382T€48
Firestonevanhawk2215/65 R16109T€116
Superiaecoblue 4s215/55 R1798W€55
Savaeskimo hp 2215/65 R1698H€84
Maxxiss-pro275/45 R20110W€210
Toyos954 xl215/50 R1795V€83
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere onderwerpen waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 185 / 75 R16 – 104N.

 • 185 staat voor de breedte in millimeters.
 • 75 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 75%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 geeft de velgmaat weer (in dit geval 16 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900 kilogram.
 • De laatste letter (N) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 140 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Berltsum.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden zijn beschikbaar in verschillende prijscategorieën: Instap, standaard en topkwaliteit. Welke categorie jij moet kiezen heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Pirelli als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Alliance en Tristar.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Berltsum bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Berltsum: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Berltsum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Berltsum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Berltsum?
Door een vakman banden vervangen in Berltsum regel je al voor €32,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €95,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Dan kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Berltsum.

Plaats een reactie