Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Blaricum

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Blaricum? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere gerenommeerde leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder bieden wij meer info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Blaricum inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Superia kosten gemiddeld zo’n €320. B-merken als Keter scoor je al vanaf €180 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Blaricum

Banden wisselen in Blaricum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Blaricum is essentieel. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt dit om wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Blaricum is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Blaricum.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf checkt ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost je ongeveer €79,99.

Wat is banden balanceren
Last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Blaricum

Direct en goedkoop banden vervangen in Blaricum? In de tabel hieronder vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages ondersteunen je bij wisselen, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, repareren, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je daarnaast ook montage-experts in Wijdemeren, Hilversum, Ouder-Amstel, Amstelveen en Waterland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-blaricum

Goedkope autobanden Blaricum

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Let op: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 categorieën:

KlasseSoort autoAantal kilometersRij-kenmerkPrijzen
1. Hoogste klasseVeel powerMeer dan 45.000Dynamisch191
2. UitstekendDoorsnee autoCirca 25.000Gemiddeld€102
3. BasisKleine autootjesMinder dan 15.000Beheerst€68

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema bieden we je de beste online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Blaricum hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook extra informatie over: Autoverzekering

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Blaricum monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Blaricum

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en een ideale rijervaring bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Blaricum kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de standaard tarieven van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website lees je ook meer informatie over: Bandenlabel.

MerkSoortAfmetingenPrestatieKosten
Michelinpilot sport 4s295/25 R2095Y€272
Continentalwintercontact ts 850 p265/50 R19110V€182
Vredesteinultrac satin245/50 R19105W€125
Bridgestoneturanza205/65 R1594H€110
Goodyeareagle f1 asymmetric suv at285/40 R22110Y€297
Dunlopgeomax mx12100/90 R1957M€113
Pirellip-zero (pz4)295/35 R19104Y€212
Hankookkinergy eco 2 k435185/70 R1488T€62
Kumhoportran kc53215/70 R16108T€98
Uniroyalall season expert xl235/45 R1797V€130
Nexenn blue hd plus155/65 R1373T€45
Firestonemultihawk155/65 R1373T€58
Superiabluewin235/75 R15105T€59
Savaintensa uhp 2 xl255/35 R1996Y€178
Maxxisvansmart a/s175/80 R1499R€76
Toyoopen c.ut265/70 R18116H€153
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Blaricum).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een paar onderwerpen die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 140 / 80 R18 – 70r.

 • 140 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 70 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 335kg.
 • De afsluitende waarde (r) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 170 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Blaricum.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in drie prijssegmenten: Prima, uitstekend en topkwaliteit. Welke groep voor jou geschikt is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Dunlop of Hankook als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (neem een Skoda Citigo) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Blackstar of Ovation.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Sava zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Blaricum bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Blaricum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Blaricum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €135,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Blaricum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Blaricum?
Op korte termijn banden vervangen in Blaricum laat je al uitvoeren voor €35,00 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Middels de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie de bandenspanning en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Blaricum.

Plaats een reactie