Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Marsum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Marsum? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met gerenommeerde shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte verstrekken wij nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Marsum inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Hankook kan je al krijgen vanaf €310. B-merken als King Star koop je al vanaf €225 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Marsum

Banden wisselen in Marsum

De bandenwissel bij een autobedrijf in Marsum is erg belangrijk. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vraagt dit om flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Marsum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Marsum.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog op orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €87,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Marsum

Rap en voordelig banden vervangen in Marsum? In het onderstaande schema tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met repareren, sipen, uitlijnen, trimmen, balanceren, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je tevens montage-garages in Deinum, Blessum, Boksum, Hilaard en Jellum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-marsum

Goedkope autobanden Marsum

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

KlasseSoort autoAantal kilometersRijgedragKosten
1. KwaliteitVeel trekkrachtVeel kilometersDriftig194
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Gewoon€104
3. GoedkoopsteStadsautootjeMinder dan 15.000Simpel €62

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht bekijk en vergelijk je populaire internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Marsum hebben. Op dit portaal check je ook nuttige informatie over: Banden kiezen

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Marsum monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een effectieve waterafvoer door de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden laten wisselen Marsum

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een ideale rijervaring bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of vorst.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Marsum kopen? In de volgende tabel bekijk je de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSerieFormaatKenmerkKosten
Michelinpilot alpin 5245/40 R1897V€164
Continentalecocontact 6225/60 R1698W€140
Vredesteinultrac satin215/35 R1884Y€108
Bridgestonet005225/45 R1791Y€93
Goodyearvector 4seasons gen-2215/55 R1798W€149
Dunlopsp sport maxx gt275/30 R2097Y€259
Pirelliw190c3185/65 R1486T€66
Hankookventus v12 evo2 k120225/35 R1887Y€125
Kumhops71 xl245/35 R1892Y€94
Uniroyalallseasonmax215/75 R16113R€119
Nexenwinguard sport 2 xl235/35 R1991W€131
Firestonedestination wi225/65 R17102T€130
Superiaecoblue 4s185/70 R1488T€54
Savaeskimo s3+195/65 R1591T€58
Maxxisap2 all season205/55 R1795V€98
Toyoopen c.ut275/65 R17115H€78
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek direct jouw band

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een paar onderwerpen waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 65 R15 – 104T.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 65 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende waarde (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Marsum.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Onkosten
Autobanden kan je bestellen in diverse prijsklassen: Voordeel, prijs-kwaliteit en topklasse. Welk artikel aan te raden is voor jou wordt bepaald door de inhoud van je auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (neem een Fiat 500) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Imperial en Tourador.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Superia zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Marsum bestellen, en ontvang je tot 50% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Marsum: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Marsum: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Marsum.

Wat kost autobanden wisselen in Marsum?
Bij een garage banden vervangen in Marsum regel je al voor €32,50 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €85. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de profieldikte. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Marsum.

Plaats een reactie