Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Dalen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Dalen? Op dit portaal vind je gerenommeerde leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder kan je aan de slag met meer info over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Dalen inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Maxxis kosten ongeveer €310. B-merken als Imperial Fs All kosten gemiddeld zo’n €210 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Dalen

Banden wisselen in Dalen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Dalen is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is een vak apart. Verder eist dit behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Dalen ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Dalen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €87,50.

Wat is autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Dalen

In no-time en voordelig banden vervangen in Dalen? In het onderstaande schema bieden wij de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Drenthe). Deze lokale garages hebben ervaring met repareren, sipen, (de)monteren, trimmen, wisselen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je eveneens montage-experts in Vinkenbuurt, Witharen, Stegeren, Beerze en Arriën.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-dalen

Goedkope autobanden Dalen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Goed om te weten: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKilometersWegliggingPrijs
1. TopklasseGrote motorVanaf 40.000Energiek191
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoGemiddeldNormaal€116
3. GoedkoopsteLichte auto’sWeinig gebruikKalm€64

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig de beste webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Dalen hebben. Op deze website check je ook extra informatie over: Autoverzekering

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Dalen monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Dalen

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen in het najaar en in de winter.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Dalen kopen? In het onderstaande schema tref je de actuele tarieven van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website ontdek je ook meer informatie over: Oude banden inruilen.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelinx-ice xi3195/60 R1592H€102
Continentalcontisportcontact 5255/45 R1798Y€187
Vredesteinultrac satin235/50 R1999W€136
Bridgestoneturanza225/45 R1895Y€143
Goodyearefficientgrip cargo225/75 R16118R€169
Dunlopd40490/90 R2154S€117
Pirelliw190c3#205/65 R1594T€53
Hankookkinergy eco 2 k435175/65 R1482T€47
Kumhoecowing es01 kh27175/65 R1482T€58
Uniroyalrainsport 3 xl275/45 R19108Y€110
Nexenn8000 xl235/40 R1895Y€80
Firestonevanhawk 2 winter225/70 R15112R€91
Superiabluewin225/70 R16103T€56
Savatrenta 2225/70 R15112R€117
Maxxismecotra me3205/55 R1588V€67
Toyonano energy 3175/65 R1584T€49
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Coevorden).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er veel details die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 205 / 65 R16 – 99T.

 • 205 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 65 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 99 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 775 kilogram.
 • De laatste letter (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 190 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Dalen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Dure of goedkope banden?
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijsklassen: Voordeel, goed en topkwaliteit. Welk model jij moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Continental of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Lancia Ypsilon) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Compass & Mabor.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Maxxis zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in Dalen bestellen, en krijg je zomaar 45% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Dalen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Dalen: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €157,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Dalen.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Dalen?
Banden vervangen in Dalen wordt al gedaan voor €50,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €87,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profielkwaliteit. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Dalen.

Plaats een reactie