Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Thorn

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Thorn? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere gerenommeerde aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met nuttige info over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Thorn inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €42,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Nexen scoor je al vanaf €310. budgetmerken als Cachland bestel je al vanaf €210 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Thorn

Banden wisselen in Thorn

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Thorn is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november rijden we op de winterband en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Thorn is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Thorn.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt opvallend licht of zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een auto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €79,99.

Wat is banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Thorn

Rap en goedkoop banden vervangen in Thorn? In het onderstaande schema tref je specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Limburg). Deze bedrijven zijn opgeleid voor wisselen, uitlijnen, balanceren, repareren, sipen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal ontdek je regionale montagepunten in Neeritter, Ittervoort, Hunsel, Haler en Ell.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-thorn

Goedkope autobanden Thorn

Je bent op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 classificaties:

KlasseAutoKilometrageWegliggingKosten
1. TopklasseVeel powerMeer dan 45.000Agressief180
2. GoedDoorsnee autoVanaf 25.000Gewoon€107
3. VoordeligKleine autootjes< 15.000Simpel €63

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht bekijk en vergelijk je populaire webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Thorn hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook uitgebreide info over: Banden balanceren en uitlijnen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Thorn monteren bevordert de grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden wisselen Thorn

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens de wintermaanden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element in het najaar en in de winter.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Thorn kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de tariefindicaties van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook aanvullende info over: Autoverzekering.

MerkSerieGrootteKenmerkPrijs
Michelinpilot super sport205/45 R1788Y€150
Continentalvancontactwinter215/75 R16113R€137
Vredesteinultrac vorti295/30 R22295/30Z22(Y€210
Bridgestonepotenza s001rft255/45 R1798W€141
Goodyearefficientgrip performance225/55 R17101W€111
Dunlopsp winter sport 3d225/50 R1899H€227
Pirelliscorpion winter275/45 R21110V€262
Hankookdynapro hp2 ra33255/55 R18109V€137
Kumhoecsta ps91 xl265/35 R1897Y€129
Uniroyalms plus 77195/60 R1689H€77
Nexenn blue hd plus xl185/55 R1586H€69
Firestonemultihawk165/70 R1485T€51
Superiabluewin215/70 R15109R€55
Savaeskimo s3+145/80 R1375T€50
Maxxisme3215/60 R1695H€119
Toyocelsius xl205/50 R1793V€100
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Maasgouw).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er veel details die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 255 / 40 R17 – 94Y.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 40%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 94 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 670 kilogram.
 • De afsluitende waarde (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Thorn.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in verschillende prijsgroepen: Goedkoopste, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke klasse jij moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Fiat 500) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Formula en Security.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Sava zijn niet goedkoop. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Thorn bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Thorn: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Thorn: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €130,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Thorn.

Hoe duur is autobanden wisselen in Thorn?
Banden vervangen in Thorn kan al vanaf €42,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €89,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Thorn.

Plaats een reactie