Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice t Veld

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je voordelig banden laten wisselen in t Veld? Op dit portaal tref je de meest populaire online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop lees je hier aanvullende informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in t Veld inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €44,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Kumho Tyres koop je al vanaf €310. Budgetmerken als Aptany bestel je al vanaf €220 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in t Veld

Banden wisselen in t Veld

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in t Veld is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vergt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in t Veld heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in t Veld.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf checkt ook of de profieldiepte nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een wagen uitlijnen kost om en nabij de €87,50.

Informatie over banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in t Veld

Snel en goedkoop banden vervangen in t Veld? In de tabel in het volgende blok bieden wij specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met (de)monteren, uitlijnen, wisselen, sipen, trimmen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website check je tevens montagepunten in Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, Winkel en Oudkarspel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-t-veld

Goedkope autobanden t Veld

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

SegmentAutoKm p/jaarRij-kenmerkPrijs
1. A-segmentKrachtige autoGrootverbruikerDriftig€188
2. UitstekendNormale autoRond de 25.000Modaal€118
3. EconomyStadsautootjeKleingebruikerSimpel €77

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je de beste online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in t Veld hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook nuttige informatie over: Autobanden reinigen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in t Veld monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen t Veld

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer controle over je auto en dus minder kans ongelukken tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Italië, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste keuze bij sneeuw of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in t Veld kopen? In het overzicht hierna tref je de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Run-on-flat banden.

MerkSoortFormaatPrestatieKosten
Michelinalpin 5205/55 R1791H€181
Continentalcrosscontact lx sport255/55 R19111W€189
Vredesteinultrac satin225/60 R1698W€122
Bridgestonet001245/40 R1897Y€145
Goodyearug9185/65 R1486T€73
Dunlopwinter sport 5205/50 R1793V€130
Pirelliwinter sottozero 3225/55 R1797H€129
Hankookwinter icept rs2 w452195/55 R1691H€79
Kumhops71 xl235/30 R2088Y€128
Uniroyalrainsport 3235/55 R18100V€132
Nexenwinguard sport 2 xl225/50 R1899H€109
Firestonemultihawk175/80 R1488H€81
Superiabluewin hp195/60 R1588T€42
Savaeskimo suv 2 xl255/55 R18109H€107
Maxxism7311 fim80/100 R2151M€59
Toyosnowprox s943195/60 R1693H€70
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Hollands Kroon).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse dingen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 200 / 50 R17 – 75W.

 • 200 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 50 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 50%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 75 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 387 kilogram.
 • De laatste letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 270 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden t Veld.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijsklassen: Koopjes, medium en de a-merken. Welke groep past bij jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Kies voor een A-merk als Continental of Firestone als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (denk aan een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Barkley of Roadstone.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Pirelli zijn niet perse heel goedkoop. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in t Veld bestellen, soms met wel 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in t Veld: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden t Veld: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €142,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij standaard merken moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag t Veld.

Hoe duur is autobanden wisselen in t Veld?
Banden vervangen in t Veld is al mogelijk vanaf €32,50 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €99,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Een thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in t Veld.

Plaats een reactie