Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oude Niedorp

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Oude Niedorp? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met populaire aanbieders van goedkope autobanden en lokale autogarages voor een snelle bandenwissel. Ook kan je aan de slag met meer informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oude Niedorp inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €37,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Hankook zijn er al vanaf €300. Budgetmerken als Haida kosten gemiddeld zo’n €190 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Oude Niedorp

Banden wisselen in Oude Niedorp

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Oude Niedorp is belangrijk. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Tevens vraagt dit om wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oude Niedorp is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oude Niedorp.

Wanneer banden vervangen
Een garage controleert ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen regel je al vanaf €84,99.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Oude Niedorp

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Oude Niedorp? In de tabel in het volgende blok tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages hebben ervaring met repareren, uitlijnen, trimmen, wisselen, (de)monteren, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website zoek je plaatselijke montagebedrijven in Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, Winkel, Oudkarspel en Noord-Scharwoude.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oude-niedorp

Goedkope autobanden Oude Niedorp

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 niveau’s:

SegmentType autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. PremiumGroot vermogenVeel kilometersAgressief194
2. UitstekendGemiddelde autoVanaf 25.000Doorsnee€114
3. BasisKleine stadsautoBeperkt gebruikBeheerst€66

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig populaire online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Oude Niedorp hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook extra informatie over: Gehomologeerde banden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Oude Niedorp monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Oude Niedorp

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Oude Niedorp kopen? In de volgende tabel tref je de standaard prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: All season banden.

MerkSoortGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4s265/35 R2099Y€263
Continentalwintercontact ts 850p275/30 R2097W€295
Vredesteinultrac satin245/45 R18100Y€110
Bridgestoneturanza185/65 R1588H€70
Goodyearug8 performance225/55 R1797H€126
Dunlopwinter sport 5205/60 R1692H€99
Pirelliwinter sottozero 3205/50 R1793V€150
Hankookwinter icept rs2 w452195/55 R1687H€79
Kumhoecsta hs51205/50 R1586V€68
Uniroyalrainsport 3245/40 R1791Y€87
Nexenwin.snow g wh2175/65 R1380T€53
Firestonemultihawk185/65 R1486T€70
Superiabluewin225/50 R1798V€50
Savaintensa uhp 2225/45 R1791Y€92
Maxxism6011r150/90 R1574H€105
Toyos954235/45 R1797V€105
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Hollands Kroon).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal details die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 200 / 50 R17 – 75V.

 • 200 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 50 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 50%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 75 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 387 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Oude Niedorp.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en is prima te rijden in zomer en winter.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijsklassen: Voordeel, medium en de a-merken. Welke klasse past bij jou wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en de gebruiksintensiteit. Kies voor een A-merk als Vredestein of Superia als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijv. een Peugeot 107) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Accelera of Tourador.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Firestone zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Oude Niedorp bestellen, soms met wel 40% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Oude Niedorp: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Oude Niedorp: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €162,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Oude Niedorp.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Oude Niedorp?
Op korte termijn banden vervangen in Oude Niedorp laat je al uitvoeren voor €45,00 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet jij uitgaan van +/- €87,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Oude Niedorp.

Plaats een reactie