Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Usquert

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Usquert? Op deze website vind je onder andere toonaangevende leveranciers van winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte raadpleeg je hier aanvullende info over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Usquert inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €43,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Firestone zijn al te koop vanaf €325. B-merken als Imperial All kosten gemiddeld zo’n €210 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Usquert

Banden wisselen in Usquert

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Usquert is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een precies werkje. Ook eist dit ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Usquert ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Usquert.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Balanceren van de autobanden
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Usquert

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Usquert? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij autogarages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Groningen). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, wisselen, balanceren, uitlijnen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je eveneens montagebedrijven in Zijldijk, Oldenzijl, Oosternieland, Oudeschip en Roodeschool.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-usquert

Goedkope autobanden Usquert

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Goed om te weten: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 segmenten:

CategorieSoort autoKilometrageRij-kenmerkTarief
1. PremiumVeel trekkrachtVanaf 40.000Druk€185
2. PopulairDoorsnee autoRond de 25.000Modaal€118
3. InstapLichte auto’sKleingebruikerRustig€64

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel bieden we je populaire online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Usquert hebben. Via deze website lees je ook meer informatie over: Best geteste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Usquert monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden laten wisselen Usquert

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring bij sneeuw of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren vanaf eind oktober tot begin april.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Usquert kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Autoband aflezen.

MerkTypeFormaatVermogenKosten
Michelinprimacy 4255/45 R1899Y€186
Continentalpremiumcontact 6225/45 R1992W€201
Vredesteinsprint classic185/80 R1490H€178
Bridgestoneblizzak w995215/75 R16113R€122
Goodyearvector 4seasons gen-2185/55 R1582H€83
Dunlopsp255/35 R2097Y€183
Pirellip-zero (pz4)235/35 R1991Y€135
Hankookwinter icept evo2 w320235/40 R1996V€181
Kumhoecsta hs51205/55 R1691V€62
Uniroyalust 17145/90 R16106M€81
Nexenn fera su1 xl235/45 R1797Y€74
Firestonefirehawk205/50 R1789V€83
Superiabluewin195/55 R1585H€40
Savaeskimo hp 2 xl215/50 R1795V€90
Maxxisap2xl225/55 R1699V€94
Toyosnowprox s953195/55 R1687H€71
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Het Hogeland).

Welke bandenmaat zoek je?

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er diverse factoren die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 60 R17 – 109H.

 • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 60%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 109 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 1030 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Usquert.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat wil ik betalen
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijssegmenten: Instap, prijs-kwaliteit en topkwaliteit. Welke groep jij moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Firestone op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Toyota Aygo) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Federal en Runderneuert Insaturbo.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Usquert bestellen, en profiteer je snel van 50% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Usquert: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Usquert: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €145,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Usquert.

Wat kost autobanden wisselen in Usquert?
Banden vervangen in Usquert wordt al gedaan voor €42,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de verstevigde wanden is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Usquert.

Plaats een reactie