Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Niekerk

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Niekerk? Op Autobandenspot.nl communiceren wij toonaangevende webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste bekijk je hier aanvullende info over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Niekerk inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €44,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Superia bestel je al vanaf €305. Budgetmerken als Falken bestel je al vanaf €220 per vier.

Banden wisselen in Niekerk

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Niekerk is essentieel. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Bovendien vergt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Niekerk scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Niekerk.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een garage kan je ook vertellen of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto kost je ongeveer €87,50.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Niekerk

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Niekerk? In het onderstaande schema vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in de buurt (provincie Groningen). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, sipen, repareren, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je plaatselijke montagepartners in Oldekerk, Enumatil, Briltil, Noordhorn en Garmerwolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-niekerk

Goedkope autobanden Niekerk

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 classificaties:

CategorieType autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkKosten
1. PremiumZware wagensVanaf 40.000Energiek199
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoCirca 25.000Doorsnee€112
3. VoordeelBoodschappenautoMinder dan 15.000Beheerst€67

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de onderstaande tabel vergelijken wij erkende internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Niekerk hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook nuttige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden

Zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Niekerk monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Niekerk

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zweden, Zwitserland, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuwval.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Niekerk kopen? In de onderstaande tabel vind je de huidige prijzen van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook aanvullende info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinlattitude sport 3315/40 R21111Y€317
Continentalecocontact 6175/65 R1584H€87
Vredesteinultrac satin205/45 R1788Y€124
Bridgestonebattlecruise h50 r130/90 R1673H€147
Goodyearefficientgrip performance hp185/55 R1582H€80
Dunlopstreet response 2175/65 R1482T€55
Pirellip zero winter ncs285/30 R22101W€580
Hankookventus prime2 k115195/55 R1687W€76
Kumhoecsta hs51 xl225/55 R17101W€82
Uniroyalall season expert 2 xl225/55 R1699V€115
Nexennblue 4 season215/60 R1796H€102
Firestoneroadhawk225/55 R1699Y€100
Superiaecoblue275/55 R20117V€73
Savaadapto185/70 R1488T€61
Maxxishp5205/55 R1691V€66
Toyo310 #155/80 R1480S€84
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Westerkwartier).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 65 R17 – 108 H.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 65%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 108 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 1000kg.
 • De laatste letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Niekerk.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kan je vinden in diverse prijsgroepen: Goedkoopste, gemiddeld en premium. Welk artikel voor jou geschikt is heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Continental of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Seat Mii) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Z-Tyre en Runway.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Firestone zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Niekerk bestellen, en profiteer je snel van 25% korting.

 • Check de autobanden outlet in Niekerk: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Niekerk: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Niekerk.

Wat kost autobanden wisselen in Niekerk?
Professioneel banden vervangen in Niekerk regel je al voor €32,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €99,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met behulp van de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profielkwaliteit. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Niekerk.

Plaats een reactie