Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oldekerk

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Oldekerk? Op Autobandenspot.nl bieden wij toonaangevende webwinkels in goedkope autobanden en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Als laatste kan je aan de slag met praktische info over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oldekerk inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €40,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Bridgestone kan je al krijgen vanaf €330. Budgetmerken als General Tire kosten gemiddeld zo’n €205 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Oldekerk

Banden wisselen in Oldekerk

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Oldekerk is belangrijk. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Bovendien vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oldekerk is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oldekerk.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €77,50.

Wat is banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Oldekerk

Snel en goedkoop banden vervangen in Oldekerk? In het overzicht hierna tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Groningen). Deze bedrijven verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, balanceren, (de)monteren, trimmen, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website ontdek je plaatselijke montagebedrijven in Enumatil, Briltil, Noordhorn, Garmerwolde en Thesinge.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oldekerk

Goedkope autobanden Oldekerk

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlTarief
1. TopsegmentVeel trekkrachtGrootverbruikerDriftig€190
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond 30.000Gemiddeld€110
3. BudgetStadsautootjeMinder dan 15.000Simpel €71

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder bieden we je populaire webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Oldekerk hebben. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Best geteste autobanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Oldekerk monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Oldekerk

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Presteren het best bij sneeuw of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Oldekerk kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Autoband aflezen.

MerkSerieAfmetingenKenmerkTarief
Michelinalpin 6215/55 R1794V€213
Continentalcontipremiumcontact195/55 R1687V€102
Vredesteinultrac satin205/45 R1687W€94
Bridgestoned687235/60 R16100H€110
Goodyearefficientgrip performance hp195/45 R1684V€85
Dunlopwinter sport 5255/45 R18103V€187
Pirelliscorpstr245/50 R20102€152
Hankookdw04145/80 R1388P€69
Kumhohs51 xl215/55 R1697W€88
Uniroyalall season expert 2 xl205/60 R1696H€89
Nexenn priz 4s195/65 R1595T€63
Firestoneroadhawk215/55 R1697Y€91
Superiaecoblue 4s155/80 R1379T€37
Savaeskimo s3+185/60 R1482T€59
Maxxishp5255/35 R1894W€104
Toyo330 #165/80 R1485T€117
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerkwartier).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke details die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op op de band. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 65 R17 – 108H.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 65%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 staat voor de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 108 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 1000kg.
 • De afsluitende waarde (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Oldekerk.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijscategorieën: Voordeel, medium en topkwaliteit. Welke groep past bij jou hangt af van het aantal PK’s van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Superia als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (denk aan een Toyota Aygo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Giti en Tourador.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Firestone zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Oldekerk bestellen, en krijg je wel 40% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Oldekerk: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Oldekerk: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor slechts €162,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Oldekerk.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Oldekerk?
Vakkundig banden vervangen in Oldekerk wordt al gedaan voor €37,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de stuggere wang van de runflats kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Oldekerk.

Plaats een reactie