Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oosternieland

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Oosternieland? Op deze website ontdek je toonaangevende leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens tref je hier belangrijke info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Oosternieland inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €39,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Banden van de betere merken als Maxxis koop je al vanaf €310. B-merken als Landsail zijn al te koop vanaf €180 per set.

Banden wisselen in Oosternieland

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Oosternieland is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert nemen we de winterband en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Tevens vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Oosternieland ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oosternieland.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De kern van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €77,50.

Balanceren van de banden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Oosternieland

In no-time en voordelig banden vervangen in Oosternieland? In het onderstaande schema bieden wij autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Groningen). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, wisselen, uitlijnen, repareren, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vind je daarnaast ook montage-garages in Oudeschip, Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen en Eemshaven.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oosternieland

Goedkope autobanden Oosternieland

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

ClassificatieAutoKm p/jaarWegcontactTarief
1. A-segmentVeel trekkracht50.000+ Driftig190
2. StandaardDoorsnee autoTot 30.000 kmDoorsnee€112
3. InstapKleine autootjesWeinig kilometersEenvoudig€64

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel vergelijken wij goede webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Oosternieland hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook handige informatie over: Doorrijden met een lekke band

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Oosternieland monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Oosternieland

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, bevordert de grip en een optimale wegligging bij vorst of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste keuze bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Oosternieland kopen? In de tabel hieronder bekijk je de tariefindicaties van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSoortAfmetingPrestatieKosten
Michelinpilot sport 4s275/30 R2198Y€348
Continentalcontisportcontact 5255/35 R1996Y€267
Vredesteinultrac vorti255/50 R20109Y€167
Bridgestonepotenza245/40 R2095Y€183
Goodyearwrangler hp all weather245/70 R16107H€110
Dunlopsportsmart tt160/60 R1769W€177
Pirellip-zero (pz4)305/30 R20103Y€336
Hankookwinter icept evo2 w320225/55 R1695H€88
Kumhoku39xl215/35 R1985Y€142
Uniroyalrain max 3235/65 R16115R€111
Nexenroadian htx rh5225/70 R15100S€69
Firestonewinterhawk 3 xl225/45 R1794V€92
Superiabluewin hp155/80 R1379T€35
Savaeskimo hp 2195/55 R1687H€77
Maxxisap2 all season155/65 R1373T€58
Toyoproxes cf2175/60 R1581V€54
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Het Hogeland).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel specificaties waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 60 R17 – 109N.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 109 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 1030 kilogram.
 • De afsluitende waarde (N) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot140 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Oosternieland.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijs
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijsgroepen: Economy, standaard en de hoogste klasse. Welk product aan te raden is voor jou hangt met name af van de inhoud van je auto, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Headway en Uniroyal.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Toyo zijn in de basis best duur. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Oosternieland bestellen, en krijg je wel 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Oosternieland: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Oosternieland: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €157,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Oosternieland.

Hoe duur is autobanden wisselen in Oosternieland?
Bij een garage banden vervangen in Oosternieland kan al vanaf €50,00 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de stuggere wang van de runflats kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Oosternieland.

Plaats een reactie