Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Slappeterp

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Slappeterp? Op Autobandenspot.nl vind je landelijke aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder bekijk je hier praktische info over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Let er op dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Slappeterp incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €45,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Maxxis zijn al te koop vanaf €305. Budgetmerken als Evergreen scoor je al vanaf €180 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Slappeterp

Banden wisselen in Slappeterp

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Slappeterp is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is een precies werkje. Verder eist dit wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Slappeterp ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Slappeterp.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage bekijkt ook of het profiel op de banden nog voldoende is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €84,99.

Waarom autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Zoek banden garages in Slappeterp

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Slappeterp? In de volgende tabel verzamelen wij specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals (de)monteren, balanceren, trimmen, wisselen, uitlijnen, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal ontdek je regionale montage-experts in Menaam, Dronryp, Marsum, Deinum en Blessum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-slappeterp

Goedkope autobanden Slappeterp

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoAantal kilometersWegcontactTarief
1. A-segmentKrachtige autoVeel kilometersDruk197
2. GoedDoorsnee autoTot 30.000 kmDoorsnee€116
3. GoedkoopsteKleine autootjesWeinig kilometersBeheerst€77

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je betrouwbare online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Slappeterp hebben. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Autobanden verwisselen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Slappeterp monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden laten wisselen Slappeterp

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, bevordert de grip en een optimale wegligging bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of sneeuw.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Slappeterp kopen? In het onderstaande schema tref je de verwachte tarieven van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook extra informatie over: Best geteste autobanden.

MerkTypeFormaatKenmerkTarief
Michelinpilot alpin 5235/55 R17103H€163
Continentalallseasoncontact225/40 R1892W€120
Vredesteinwintrac pro235/65 R17108H€175
Bridgestoneduravis215/60 R16103T€138
Goodyeareagle f1 asymmetric 3225/40 R1993Y€145
Dunlopsp sport maxx gt265/30 R2094Y€204
Pirelliw210 sottozero235/45 R1794H€82
Hankookventus s1 evo2 suv k117a295/35 R21107Y€210
Kumhocrugen prem kl33235/55 R19101H€161
Uniroyalallseasonmax195/65 R16104T€92
Nexennblue 4 seas.xl225/50 R1798V€92
Firestonemultihawk165/70 R1481T€49
Superiaecoblue va205/75 R16113R€75
Savaeskimo s3+205/55 R1691T€66
Maxxismt764 rwl245/75 R16120N€140
Toyoopen c.ut285/65 R17116H€97
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Vind jouw perfecte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke dingen waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 75 R15 – 104R.

 • 235 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 75 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 75%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 104 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende letter (R) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot170 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Slappeterp.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijscategorieën: Prima, standaard en A-segment. Welk segment voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Firestone als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Kia Picanto) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Aeolus en Tomket.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Continental of Firestone zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Slappeterp bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Slappeterp: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Slappeterp: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €130,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Slappeterp.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Slappeterp?
Vakkundig banden vervangen in Slappeterp kan al vanaf €42,50 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Slappeterp.

Plaats een reactie