Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Benthuizen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Benthuizen? Op deze website vind je populaire aanbieders van goedkope autobanden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Verder bieden wij praktische informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Benthuizen incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €40,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Superia kosten ongeveer €300. B-merken als Blackstar zijn er al vanaf €215 per set.

Banden wisselen in Benthuizen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Benthuizen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een vak apart. Ook vraagt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Benthuizen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Benthuizen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice bekijkt ook of het profiel op de banden nog op orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 45.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €82,50.

Banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Benthuizen

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Benthuizen? In de volgende tabel verzamelen wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals repareren, trimmen, sipen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website vind je plaatselijke montagepartners in s-Gravenzande, Poeldijk, Ter Heijde, Monster en De Lier.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-benthuizen

Goedkope autobanden Benthuizen

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. TopsegmentGrote motorVeel kilometersPittig198
2. UitstekendNormale autoRond de 25.000Modaal€114
3. InstapKleine autootjesKleingebruikerSimpel €65

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je professionele online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Benthuizen hebben. Op dit portaal lees je ook nuttige informatie over: Band op de juiste spanning

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Benthuizen monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Benthuizen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging bij winterse omstandigheden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Zweden, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element bij nat en koud weer.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Benthuizen kopen? In de tabel hieronder beiden wij de doorsnee tarieven van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook handige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSerieGrootteVermogenTarief
Michelinpilot super sport305/35 R22110Y€469
Continentalcrosscontact lx sport265/40 R22106Y€246
Vredesteinquatrac 5215/55 R1899V€191
Bridgestonedueler275/45 R20110W€238
Goodyearefficientgrip performance205/55 R1795V€174
Dunlopsport maxx rt 2275/40 R18103Y€192
Pirelliwinter sottozero 3225/60 R18104H€148
Hankookkinergy 4s h740235/45 R1797V€92
Kumhowp71 xl225/55 R1699H€83
Uniroyalms plus 6185/55 R1480T€100
Nexenroadian htx rh5235/70 R15103S€93
Firestoneroadhawk245/45 R18100Y€129
Superiaecoblue 4s195/65 R1591H€56
Savaintensa uhp 2225/50 R1798Y€91
Maxxistrasporto leggero5/80 R1283P€103
Toyonanoen3185/60 R1584T€59
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Alphen aan den Rijn).

Zoek jouw nieuwe band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 225 / 50 R17 – 81V.

 • 225 betekent de breedte van de band in mm.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 50%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 81 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 462kg.
 • De laatste letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 240 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Benthuizen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijsklassen: Voordelig, middenklassen en de hoogste klasse. Welk product voor jou geschikt is wordt bepaald door de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Vredestein of Superia als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 108) en doe je het rustig aan? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Aoteli en Runderneuert Kingmeiler.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Benthuizen bestellen, en ontvang je tot 45% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Benthuizen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Benthuizen: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Benthuizen.

Wat kost autobanden wisselen in Benthuizen?
Door een vakman banden vervangen in Benthuizen kan al vanaf €50,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €85. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de versterkte wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profieldiepte. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Benthuizen.

Plaats een reactie