Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice s-Gravenzande

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in s-Gravenzande? Op deze pagina ontdek je betrouwbare leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast bekijk je hier nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in s-Gravenzande inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €39,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Banden van A-merken als Michelin zijn er al vanaf €320. Budgetmerken als Goform kan je al krijgen vanaf €220 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in s-Gravenzande

Banden wisselen in s-Gravenzande

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in s-Gravenzande is erg belangrijk. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar laten we de winterband monteren en rond maart / april nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Tevens vraagt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in s-Gravenzande scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in s-Gravenzande.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €85,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in s-Gravenzande

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in s-Gravenzande? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, trimmen, balanceren, repareren, uitlijnen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je tevens montagebedrijven in Poeldijk, Ter Heijde, Monster, De Lier en Maasdijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-s-gravenzande

Goedkope autobanden s-Gravenzande

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 niveau’s:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. Hoogste klasseGrote motorMeer dan 45.000Druk197
2. UitstekendDoorsnee autoVanaf 25.000Herkenbaar€115
3. EconomyKleine autootjesWeinig kilometersEenvoudig€68

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je populaire online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in s-Gravenzande hebben. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Autobanden verwisselen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in s-Gravenzande monteren bevordert de grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af vanwege de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen s-Gravenzande

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij vorst of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in s-Gravenzande kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de huidige prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website check je ook handige informatie over: Best geteste autobanden.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelincity grip140/70 R1665P€108
Continentalcontisportcontact 5215/40 R1889W€142
Vredesteinquatrac 5225/70 R16103H€101
Bridgestonesnowtrac 5205/60 R1591H€90
Goodyearwrangler hp all weather235/60 R18103V€132
Dunlopgeomax mx71a120/80 R1963M€101
Pirelliscorpion winter255/55 R18105V€222
Hankookkinergy 4s h740235/65 R17108V€167
Kumhowi.craft wp71xl205/55 R1795V€90
Uniroyalrainmax205/65 R1599T€90
Nexenn blue premium185/60 R1584T€59
Firestonemseason 2 xl215/55 R1899V€118
Superiaecoblue 4s165/60 R1479H€50
Savatrenta 2235/65 R16115S€136
Maxxisme3185/60 R1686V€112
Toyosnowprox s953215/50 R1892V€110
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Westland).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar factoren die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 45 R17 – 81W.

 • 195 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 45%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 81 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 462kg.
 • De laatste letter (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de speciale winterband van november tot april aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden s-Gravenzande.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijs
Autobanden zijn er in allerlei prijsklassen: Goedkoopste, uitstekend en de hoogste klasse. Welke klasse jij moet kiezen wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Hankook op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Peugeot 108) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Kenda of Sunitrac.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in s-Gravenzande bestellen, en regel je snel 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in s-Gravenzande: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden s-Gravenzande: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €155,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag s-Gravenzande.

Wat kost autobanden wisselen in s-Gravenzande?
Op korte termijn banden vervangen in s-Gravenzande is al mogelijk vanaf €55,00 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €80. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar een specialist. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in s-Gravenzande.

Plaats een reactie