Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rijnsaterwoude

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Rijnsaterwoude? Op Autobandenspot.nl communiceren wij de grote aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale garages voor een snelle bandenwissel. Ook tref je hier praktische informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Rijnsaterwoude inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Dunlop kosten ongeveer €310. B-merken als Delinte scoor je al vanaf €230 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Rijnsaterwoude

Banden wisselen in Rijnsaterwoude

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Rijnsaterwoude is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Tevens vraagt dit om de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Rijnsaterwoude maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rijnsaterwoude.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel nog goed genoeg is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €70,00.

Banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Rijnsaterwoude

Vlug en voordelig banden vervangen in Rijnsaterwoude? In de tabel hieronder verzamelen wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met (de)monteren, uitlijnen, sipen, trimmen, balanceren, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je ook montageservices in Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen, Zevenhoven en Noorden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rijnsaterwoude

Goedkope autobanden Rijnsaterwoude

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

SegmentType autoKm p/jaarRij-kenmerkKostprijs
1. A-merkGroot vermogenVanaf 40.000Druk€198
2. GoedGemiddelde autoDagelijks gebruikHerkenbaar€108
3. BasisLichte auto’sMinder dan 15.000Rustig€60

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema doorzoek je betrouwbare online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Rijnsaterwoude hebben. Op dit portaal check je ook handige informatie over: Autobanden schoonmaken

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Rijnsaterwoude monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Rijnsaterwoude

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze tijdens de wintermaanden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Rijnsaterwoude kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de huidige tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl check je ook aanvullende info over: Runflat banden.

MerkSerieAfmetingVermogenPrijs
Michelincity grip winter140/70 R1468S€112
Continentalpremiumcontact 6255/45 R1899Y€142
Vredesteinultrac satin215/55 R1697W€98
Bridgestoneblizzak245/50 R18100H€249
Goodyearug performance gen-1215/45 R1690V€150
Dunlopmutant150/60 R1766W€162
Pirellisport_demon110/70 R1754H€92
Hankookventus s1 evo2 suv k117a265/50 R19110Y€128
Kumhops91 supercarxl265/35 R2099Y€150
Uniroyalrainexpert195/60 R1486H€68
Nexenn fera ru1 xl255/45 R20105W€126
Firestoneroadhawk195/65 R1591T€53
Superiaecoblue 4s175/80 R1488T€51
Savaeskimo s3 plus165/70 R1481T€54
Maxxisme3185/60 R1588H€88
Toyot1sport+xl225/50 R1798Y€91
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Kaag en Braassem).

Zoek jouw bandenmaat

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er belangrijke factoren die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 175 / 55 R15 – 81T.

 • 175 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 81 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 462 kilogram.
 • De laatste letter (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Rijnsaterwoude.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijssegmenten: Goedkoopste, medium en de a-merken. Welke categorie voor jou ideaal is wordt bepaald door het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Double Star en Uniroyal.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Toyo zijn niet goedkoop. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Rijnsaterwoude bestellen, en krijg je wel 40% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Rijnsaterwoude: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Rijnsaterwoude: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Rijnsaterwoude.

Wat kost autobanden wisselen in Rijnsaterwoude?
Vakkundig banden vervangen in Rijnsaterwoude wordt al gedaan voor €32,50 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit circa €90 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de verstevigde wanden kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de profielkwaliteit. Het advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Rijnsaterwoude.

Plaats een reactie