Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wernhout

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Wernhout? Op dit portaal communiceren wij betrouwbare webshops in goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier uitgebreide info over bandenmaten en populaire merken en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Wernhout incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Toyo zijn er al vanaf €305. B-merken als Headway zijn er al vanaf €230 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Wernhout

Banden wisselen in Wernhout

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Wernhout is cruciaal. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Bovendien vraagt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Wernhout maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wernhout.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een garage weet ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto kost je ongeveer €82,50.

Wanneer banden balanceren
Last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Wernhout

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Wernhout? In het overzicht hierna vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, uitlijnen, trimmen, repareren, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website check je regionale montageservices in Klein Zundert, Chaam, Bavel, Ulvenhout en Strijbeek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wernhout

Goedkope autobanden Wernhout

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Advies: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden verdelen we onder in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKM (op jaarbasis)WegcontactKostprijs
1. PremiumSportwagenVanaf 40.000Druk182
2. UitstekendGemiddelde autoGemiddeldDoorsnee€102
3. InstapLichte auto’sWeinig gebruikLog€74

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel bieden we je professionele webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Wernhout hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook uitgebreide info over: Autobanden controleren voor vakantie

Zomerbanden

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Wernhout monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Lager geluidsniveau.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Wernhout

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en een betere wegligging in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Luxemburg) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij gladheid of vorst.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Wernhout kopen? In het overzicht hierna bekijk je de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website vind je ook handige informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkSoortAfmetingVermogenTarief
Michelinprimacy 3215/60 R1695V€144
Continentalwintercontact ts 860185/55 R1582T€91
Vredesteinultrac satin245/40 R1795Y€118
Bridgestonepotenza275/35 R20102Y€244
Goodyearultragrip + suv255/65 R17110T€141
Dunlopsp winter sport 3d225/60 R1799H€148
Pirelliscorpion winter295/45 R19113V€318
Hankookwinter icept evo2 w320225/40 R1892V€106
Kumhoecsta hs51235/65 R17104V€160
Uniroyalasexpert2x235/65 R17108V€120
Nexenn blue hd plus185/65 R1486H€56
Firestoneroadhawk215/40 R1787Y€98
Superiasnow hp175/65 R1482H€37
Savatrenta m+s205/65 R16107T€106
Maxxisvansmart a/s225/65 R16112T€113
Toyosnowprox s 943185/65 R1588H€54
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Zundert).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse zaken die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 55 R16 – 91 H.

 • 195 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 91 duidt het maximale draagvermogen aan. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 615 kilogram.
 • De laatste letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Wernhout.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijsgroepen: Voordeel, middenklassen en premium. Welke groep je moet kiezen is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Firestone als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Seat Mii) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Imperial Fs en Radar.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Wernhout bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Wernhout: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Wernhout: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Wernhout.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Wernhout?
Bij een garage banden vervangen in Wernhout regel je al voor €40,00 per bandenset (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €94,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Wernhout.

Plaats een reactie