Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zundert

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Zundert? Op www.autobandenspot.nl ontdek je de grote leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast tref je hier meer info over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Zundert inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €44,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Banden van A-merken als Toyo kan je al krijgen vanaf €320. Budgetmerken als Voyager kan je al krijgen vanaf €225 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Zundert

Banden wisselen in Zundert

De bandenwissel bij een autobedrijf in Zundert is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Verder vraagt dit om flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zundert ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zundert.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van de rijstijl en type wegdek. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €77,50.

Autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, rijd je een stuk efficiënter en gaan de banden extra lang mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Zundert

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Zundert? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met repareren, (de)monteren, balanceren, sipen, trimmen, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je nabijgelegen montagepartners in Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk en Halderberge.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zundert

Goedkope autobanden Zundert

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Goed om te weten: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkPrijs
1. PremiumKrachtige autoVanaf 50.000Driftig193
2. GoedNormale autoVanaf 25.000Normaal€106
3. VoordeligKleine auto’sMinder dan 15.000Zwaar€63

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je populaire aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Zundert hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook extra informatie over: Bandenindex

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Zundert monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden wisselen Zundert

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en een veilige rijervaring bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Luxemburg, Italië, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Zundert kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook aanvullende info over: All season banden.

MerkSoortAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s325/30 R19105Y€300
Continentalwintercontact ts 850p205/55 R1791H€142
Vredesteincomtrac 2 all season185/75 R16104R€104
Bridgestonedriveguard185/65 R1592V€85
Goodyearvector 4seasons gen-2195/55 R1687V€122
Dunlopsportmax roadsmart ii110/70 R1754(W)€112
Pirelliwinter sottozero 3225/45 R1891H€151
Hankookventus s1 evo2 suv k117a235/55 R18100V€125
Kumhoecsta hs51195/45 R1680V€71
Uniroyalms-plus 77205/65 R1594T€81
Nexennblue 4 season205/60 R1591H€64
Firestonefirehawk205/50 R1793W€99
Superiasnow hp235/40 R1895V€50
Savaeskimo hp 2215/65 R1698H€84
Maxxisap2 all season185/65 R1486H€55
Toyoproxes sport xl245/45 R1799Y€101
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Zundert).

Zoek de autoband die bij jou past

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal zaken die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 180 / 80 R14 – 78P.

 • 180 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 14 inch).
 • 78 duidt het maximale draagvermogen aan. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 425kg.
 • De laatste waarde (P) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot150 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Zundert.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen: Economy, gemiddeld en topklasse. Welk model aan te raden is voor jou heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Neem een A-merk zoals Goodyear of Firestone als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (neem een Toyota iQ) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Hilo & Runderneuert Kingmeiler.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Maxxis zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Zundert bestellen, en krijg je zomaar 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Zundert: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Zundert: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €135,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een normale rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Zundert.

Wat kost autobanden wisselen in Zundert?
Op korte termijn banden vervangen in Zundert kost je zo’n €50,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €87,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de extra sterke stukken in de wang kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Zundert.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie