Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Geijsteren

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Geijsteren? Op dit portaal kan je aan de slag met toonaangevende shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder lees je hier handige info over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Geijsteren inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van A-merken als Bridgestone koop je al vanaf €340. B-merken als Z-Tyre bestel je al vanaf €205 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Geijsteren

Banden wisselen in Geijsteren

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Geijsteren is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Daarnaast vraagt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Geijsteren scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Geijsteren.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €67,50.

Balanceren van de autobanden
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Geijsteren

Vlug en goedkoop banden vervangen in Geijsteren? In de onderstaande tabel vind je garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Limburg). Deze lokale garages hebben ervaring met wisselen, trimmen, uitlijnen, repareren, sipen, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je eveneens montagebedrijven in Wanssum, Wellerlooi, Well, Well en Bergen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-geijsteren

Goedkope autobanden Geijsteren

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 niveau’s:

KlasseAutoKilometersWegliggingPrijs
1. TopklasseGroot vermogenVanaf 50.000Driftig191
2. StandaardGemiddelde autoTot 30.000 kmDoorsnee€111
3. VoordeelStadsautootjeWeinig gebruikRustig€68

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder doorzoek je de beste internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Geijsteren hebben. Op dit portaal vind je ook uitgebreide info over: Banden in de zomer

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Geijsteren monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Geijsteren

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zweden, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • Presteren het best bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Geijsteren kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de standaard tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Homologatie.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelinalpin 5205/55 R1691H€95
Continentalcontiroadattack 2130/80 R1866V€233
Vredesteinsnowtrac 5165/65 R1377T€54
Bridgestoneu-ap 001275/70 R23150J€552
Goodyearultragrip performance +225/50 R1798H€125
Dunlopsp sport 01275/35 R1895Y€269
Pirellidiablo supcorsa v2 sc2120/70 R1758W€150
Hankookventus s1 evo2 k117245/35 R1993Y€137
Kumhowp71 xl235/45 R1898V€102
Uniroyalms plus 77195/60 R1588H€68
Nexennfera su1245/45 R1896V€113
Firestonewinterhawk215/65 R16106T€114
Superiaecoblue hp195/55 R1687H€43
Savatrenta 2225/70 R15112R€117
Maxxisall-season ap2175/80 R1488H€54
Toyonanoenergy r41a215/45 R1787W€78
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Venray).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere onderwerpen waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op op de band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 70 R16 – 94H.

 • 195 betekent de breedte van de band in mm.
 • 70 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 staat voor de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 94 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 670 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Geijsteren.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je vinden in diverse prijsklassen: Goedkoopste, middenklassen en A-segment. Welke klasse past bij jou wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Suzuki Celerio) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Fribo & Three-A.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Superia zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Geijsteren bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Geijsteren: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Geijsteren: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €157,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Geijsteren.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Geijsteren?
Op korte termijn banden vervangen in Geijsteren wordt al gedaan voor €32,50 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Geijsteren.

Plaats een reactie