Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hulshorst

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Hulshorst? Op deze website ontdek je landelijke shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en lokale garages voor een snelle bandenwissel. Tevens raadpleeg je hier aanvullende info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hulshorst inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €39,95.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Sava kosten ongeveer €300. B-merken als Giti bestel je al vanaf €185 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Hulshorst

Banden wisselen in Hulshorst

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hulshorst is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Verder eist dit de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Hulshorst is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hulshorst.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 35.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt opvallend licht of zwaar. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €79,99.

Balanceren van de autobanden
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Hulshorst

Vlug en voordelig banden vervangen in Hulshorst? In het overzicht hierna bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze bedrijven hebben ervaring met wisselen, (de)monteren, balanceren, repareren, sipen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website check je eveneens montagepartners in Vierhouten, Elspeet, Belt-Schutsloot, Zwartsluis en Hasselt.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hulshorst

Goedkope autobanden Hulshorst

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

KlasseAutoKilometrageWegcontactPrijs
1. KwaliteitSnel en/of zwaarVeel kilometersPittig189
2. MiddenklasseGemiddelde autoDagelijks gebruikModaal€106
3. InstapKleine autootjesBeperkt gebruikBeheerst€61

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel doorzoek je erkende online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Hulshorst hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook nuttige informatie over: Bandenindex

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hulshorst monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden wisselen Hulshorst

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een betere wegligging bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je weinig kilometers maakten niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Hulshorst kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website check je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSerieGroottePrestatieKosten
Michelinpilot alpin pa4255/45 R19104V€219
Continentalvancowinter 2225/65 R16112R€132
Vredesteinultrac satin255/55 R19111W€131
Bridgestoneweather255/35 R1894Y€165
Goodyearcargo ug 2195/70 R15104R€136
Dunloproadsmart_iii160/60 R1765H€152
Pirelliangel st160/60 R1769W€105
Hankookventus s1 evo3 k127245/30 R2090Y€160
Kumhowp51185/65 R1486T€49
Uniroyalallseasonexpert 2215/65 R1698H€100
Nexenn fera su1 xl215/35 R1884Y€80
Firestonedestination255/65 R16109H€130
Superiaecoblue 4s185/60 R1588H€54
Savatrasporto leggero195/80 R14106P€95
Maxxisvansmart snow185/60 R1594T€76
Toyoproxes c1s xl225/40 R1993W€154
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Nunspeet).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse onderwerpen die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op op de band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 65 R15 – 100V.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 100 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 800 kilogram.
 • De laatste letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Hulshorst.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden verdelen we onder in verschillende prijsklassen: Voordeel, gemiddeld en premium. Welke klasse jij moet kiezen heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Smart Forfour) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Briway & Triangle.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Superia zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Hulshorst bestellen, en profiteer je snel van 50% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Hulshorst: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Hulshorst: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een normale rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Hulshorst.

Wat kost autobanden wisselen in Hulshorst?
Vakkundig banden vervangen in Hulshorst laat je al uitvoeren voor €55,00 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Middels de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Hulshorst.

Plaats een reactie