Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hasselt

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Hasselt? Op deze website kan je aan de slag met populaire leveranciers van goedkope autobanden en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook bieden wij praktische informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw budget.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hasselt inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Vredestein bestel je al vanaf €330. B-merken als Lexani zijn al te koop vanaf €185 per set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Hasselt

Banden wisselen in Hasselt

De bandenwissel bij een autobedrijf in Hasselt is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. In het najaar kiezen we voor de winterband en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Bovendien vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Hasselt is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hasselt.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit geeft een veilige wegligging, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een wagen uitlijnen is al uit te voeren vanaf €70,00.

Informatie over banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind banden garages in Hasselt

Snel en goedkoop banden vervangen in Hasselt? In de tabel in het volgende blok bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Overijssel). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, balanceren, trimmen, wisselen, uitlijnen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal check je tevens montageservices in Laag Zuthem, Wittelte, Geeuwenbrug, Dieverbrug en Wapse.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hasselt

Goedkope autobanden Hasselt

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Tip: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoAantal kilometersWegcontactPrijzen
1. TopsegmentZware wagensVanaf 40.000Energiek€181
2. PopulairNormale autoRond de 25.000Herkenbaar€116
3. InstapKleine stadsautoKleingebruikerZwaar€78

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema doorzoek je betrouwbare online winkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Hasselt hebben. Op deze website ontdek je ook uitgebreide info over: Milieuvriendelijke autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hasselt monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Hasselt

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Noorwegen, Zweden, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • In hun element tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Hasselt kopen? In het onderstaande schema beiden wij de standaard tarieven van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSerieGrootteKenmerkKosten
Michelinpilot street140/70 R1766S€101
Continentalcontiwintercontact ts 800125/80 R1365Q€62
Vredesteinultrac satin235/45 R1898Y€165
Bridgestoneblizzak215/65 R1799H€161
Goodyeareagle f1 asymmetric265/35 R1994Y€162
Dunlopsportsmart ii max190/50 R1773W€196
Pirellidiablo strada120/70 R1758W€84
Hankookventus s1 evo3 k127255/30 R2092Y€178
Kumhokh27175/50 R1575H€56
Uniroyalall season expert 2 xl fr205/55 R1795V€108
Nexennfera su1235/55 R18104W€94
Firestonemultihawk175/65 R1482T€48
Superiaecoblue 4s155/70 R1375T€34
Savatrenta 2195/75 R16107S€83
Maxxisvansmart a/s al2205/65 R16107T€88
Toyos953185/55 R1582H€64
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Zwartewaterland).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal factoren die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 80 R15 – 100T.

 • 195 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 100 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 800kg.
 • De afsluitende letter (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Hasselt.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden zijn beschikbaar in velerlei prijscategorieën: Voordelig, medium en de hoogste klasse. Welk artikel je moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Continental of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (denk aan een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Avon & Star Performer.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Superia zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je heel goedkope autobanden in Hasselt bestellen, en regel je snel 35% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Hasselt: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Hasselt: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €165,00 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Hasselt.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Hasselt?
Bij een garage banden vervangen in Hasselt kan al vanaf €47,50 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €89,95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de status van het profiel. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Hasselt.

Plaats een reactie