Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oosterbeek

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Oosterbeek? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met de grote online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast lees je hier aanvullende informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oosterbeek inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele is het verstandig om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Pirelli kosten gemiddeld zo’n €345. budgetmerken als Goform kan je al krijgen vanaf €215 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Oosterbeek

Banden wisselen in Oosterbeek

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Oosterbeek is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Oosterbeek heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oosterbeek.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een garage analyseert ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een auto uitlijnen kost om en nabij de €85,00.

Waarom autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Oosterbeek

Snel en goedkoop banden vervangen in Oosterbeek? In de tabel in het volgende blok vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, repareren, uitlijnen, trimmen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal tref je plaatselijke montage-garages in Huissen, De Klomp, Ederveen, Lunteren en Wekerom.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oosterbeek

Goedkope autobanden Oosterbeek

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 categorieën:

KlasseType autoKilometrageWegliggingPrijs
1. TopklasseGrote motorMeer dan 45.000Agressief199
2. PopulairNormale autoTot 30.000 kmDoorsnee€117
3. BasisStadsautootjeWeinig kilometersSimpel €73

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema doorzoek je landelijke aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Oosterbeek hebben. Via deze website check je ook handige informatie over: All season banden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Oosterbeek monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Direct winterbanden wisselen Oosterbeek

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij sneeuw of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij natte en winterse omstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Oosterbeek kopen? In de volgende tabel vergelijk je de huidige prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Motorbanden.

MerkSoortAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot power190/55 R1775W€109
Continentalcontiecocontact 5215/60 R1796H€121
Vredesteinwintrac xtreme s265/50 R20111V€204
Bridgestoneecopia185/65 R1588T€70
Goodyearefficientgrip performance215/55 R1697H€106
Dunlopsportsmart tt160/60 R1769W€177
Pirellidiablo strada180/55 R1773W€100
Hankookkinergy eco k425205/60 R1692H€102
Kumhokl713333/1250 R15108Q€225
Uniroyalrain max 3175/65 R1490T€69
Nexennblue hd plus185/65 R1588H€91
Firestonedestinat. wi xl235/65 R17108V€132
Superiabluewin195/50 R1582H€40
Savatrenta 2195/65 R16104T€90
Maxxismt764235/85 R16120N€142
Toyoproxes cf2 suv215/50 R1892V€135
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Renkum).

Vind jouw perfecte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar wel 50%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal details die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 40 R19 – 96H.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 40%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 geeft de velgmaat weer (hier dus 19 inch).
 • 96 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 710 kilogram.
 • De laatste letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 210 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Oosterbeek.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in velerlei prijscategorieën: Instap, medium en de a-merken. Welk product jij moet kiezen heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Renault Twingo) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Duraturn & Silverstone.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Hankook zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Oosterbeek bestellen, en profiteer je snel van 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Oosterbeek: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Oosterbeek: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €137,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Oosterbeek.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Oosterbeek?
Op locatie banden vervangen in Oosterbeek wordt al gedaan voor €42,50 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €97,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Oosterbeek.

Plaats een reactie