Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Laag Zuthem

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Laag Zuthem? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met populaire online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast vind je hier praktische informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Laag Zuthem inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €35,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Goodyear scoor je al vanaf €300. B-merken als Aplus zijn er al vanaf €220 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Laag Zuthem

Banden wisselen in Laag Zuthem

De bandenwissel bij een autobedrijf in Laag Zuthem is belangrijk. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Daarbij vergt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Laag Zuthem is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Laag Zuthem.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 30.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt raar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €69,99.

Wanneer banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Laag Zuthem

Direct en voordelig banden vervangen in Laag Zuthem? In de tabel in het volgende blok vind je garages en bandenwinkels in de buurt (provincie Overijssel). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in (de)monteren, balanceren, wisselen, sipen, trimmen, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website ontdek je evenzeer montagepunten in Wittelte, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Wapse en Diever.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-laag-zuthem

Goedkope autobanden Laag Zuthem

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Let op: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

CategorieType autoKilometrageRij-kenmerkPrijs
1. A-merkZware wagensVanaf 40.000Agressief194
2. UitstekendNormale autoRond 30.000Gewoon€108
3. VoordeligKleine auto’s< 15.000Statisch€74

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je betrouwbare webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Laag Zuthem hebben. Op dit portaal check je ook extra informatie over: Best geteste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Laag Zuthem monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af vanwege de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Laag Zuthem

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren tijdens de wintermaanden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Laag Zuthem kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de standaard tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook handige informatie over: Autoband aflezen.

MerkSerieAfmetingPrestatiePrijs
Michelinxzy 3445/65 R23169K€873
Continentalecocontact 5175/65 R1584T€66
Vredesteinultrac satin205/55 R1795W€95
Bridgestoneweather215/55 R1798W€160
Goodyeareagle f1 asymmetric 2235/35 R2088Y€193
Dunlopsport bluresponse205/55 R1694V€97
Pirellidiablo120/70 R1758W€88
Hankookventus s1 evo3 k127265/30 R2297Y€238
Kumhokc53215/75 R16116/114R€108
Uniroyalallseasonmax195/65 R16104T€92
Nexennfera su1245/35 R1892Y€103
Firestonemultihawk165/60 R1475H€363
Superiaecoblue 4s215/65 R1698H€66
Savaintensa uhp 2 xl255/35 R1996Y€178
Maxxisvansmart mcv3+215/70 R16108T€63
Toyoopa20b215/55 R1895H€96
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Raalte).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar maar liefst 45%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er een paar onderdelen die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 195 / 80 R15 – 100Q.

 • 195 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 100 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 800kg.
 • De laatste letter (Q) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 160 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Laag Zuthem.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in allerlei prijsgroepen: Economy, middenklassen en de a-merken. Welk type voor jou ideaal is wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (neem een Toyota iQ) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Haida of Runderneuert Kingmeiler.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Maxxis zijn best kostbaar. De slimme rijder profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Laag Zuthem bestellen, en krijg je zomaar 25% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Laag Zuthem: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Laag Zuthem: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €157,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Laag Zuthem.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Laag Zuthem?
Banden vervangen in Laag Zuthem regel je al voor €45,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €92,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Geholpen door de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning en de status van het profiel. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Laag Zuthem.

Plaats een reactie