Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Diever

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Diever? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met gerenommeerde webwinkels in winter- zomer- en all season banden en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij aanvullende info over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Diever incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €35,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Toyo kosten gemiddeld zo’n €305. Budgetmerken als Insa Turbo kan je al krijgen vanaf €180 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Diever

Banden wisselen in Diever

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Diever is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. In het najaar gaat de winterband erop en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Diever ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Diever.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €75,00.

Wat is banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Diever

Snel en voordelig banden vervangen in Diever? In de tabel in het volgende blok bekijk je de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Drenthe). Deze garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, sipen, trimmen, balanceren, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website tref je evenzeer montage-specialisten in Uffelte, Havelterberg, Darp, Havelte en De Schiphorst.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-diever

Goedkope autobanden Diever

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Tip: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 categorieën:

KlasseSoort autoKm p/jaarRijgedragKostprijs
1. PremiumGroot vermogenGrootverbruikerAgressief192
2. GoedNormale autoCirca 25.000Herkenbaar€106
3. BasisKleine autootjesWeinig gebruikStatisch€72

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het overzicht hieronder bieden we je toonaangevende online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Diever hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Diever monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Diever

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste keuze tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je weinig kilometers maakter geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Diever kopen? In het onderstaande schema beiden wij de geschatte prijzen van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker lees je ook meer informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkSoortAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot sport cup 2235/40 R1895Y€234
Continentalcontiwintercontact ts 810s255/45 R1899V€197
Vredesteincomtrac 2195/70 R15104R€97
Bridgestoneweather255/55 R18109V€140
Goodyeareagle f1 asymmetric 3215/45 R1791Y€142
Dunlopwinter sport 5 suv215/70 R16100T€104
Pirelliwinter sottozero 3235/45 R1797V€150
Hankookkinergy eco k425175/65 R1588H€59
Kumhokl51215/75 R16101T€105
Uniroyalrain max 3185/80 R14102R€67
Nexenn blue eco215/65 R1698H€70
Firestonemultihawk155/65 R1373T€64
Superiaecoblue 4s205/50 R1793W€51
Savatrenta ms195/70 R15104Q€85
Maxxisvansmart mcv3+195/65 R16104T€65
Toyoopen c. w/t275/55 R17109H€173
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Westerveld).

Vind jouw perfecte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende zaken waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 265 / 35 R20 – 99Y.

 • 265 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 biedt inzicht in de velgmaat (in dit voorbeeld 20 inch).
 • 99 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 775 kilogram.
 • De laatste letter (Y) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Diever.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijssegmenten: Budget, prijs-kwaliteit en premium. Welke soort aan te raden is voor jou wordt bepaald door de inhoud van de motor, rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Kia Picanto) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Infinity & Viking.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Maxxis zijn in de basis best duur. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Diever bestellen, soms met wel 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Diever: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Diever: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij een normale rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Diever.

Hoe duur is autobanden wisselen in Diever?
Professioneel banden vervangen in Diever is al mogelijk vanaf €37,50 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €99,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. De garages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Diever.

Plaats een reactie