Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Uffelte

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Uffelte? Op deze pagina vind je onder andere gerenommeerde online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier belangrijke informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Uffelte inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €40,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Goodyear zijn er al vanaf €310. B-merken als Leao zijn al te koop vanaf €230 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Uffelte

Banden wisselen in Uffelte

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Uffelte is cruciaal. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Tevens vraagt het behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Uffelte is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Uffelte.

Wanneer banden vervangen
Een garage checkt ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kan al vanaf €79,99.

Informatie over banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Uffelte

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Uffelte? In de tabel in het volgende blok vind je specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Drenthe). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met repareren, trimmen, wisselen, sipen, balanceren, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je ook andere montage-garages in Havelterberg, Darp, Havelte, De Schiphorst en Ansen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-uffelte

Goedkope autobanden Uffelte

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoAantal kilometersWegliggingPrijs
1. TopklasseGrote motorVanaf 40.000Agressief189
2. GoedGemiddelde autoRond 30.000Gemiddeld€113
3. VoordeligKleine autootjesWeinig kilometersLog€63

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende schema doorzoek je betrouwbare online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Uffelte hebben. Via deze website lees je ook aanvullende info over: Motorbanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Uffelte monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Uffelte

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, meer grip en een optimale wegligging bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Zwitserland, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of vorst.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Uffelte kopen? In het onderstaande schema bekijk je de standaard tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook handige informatie over: Bandenlabel.

MerkSerieAfmetingenKenmerkKosten
Michelinx-ice xi3185/65 R1592T€92
Continentalpremiumcontact 5205/55 R1691V€72
Vredesteincomtrac 2215/75 R16116R€136
Bridgestoneblizzak185/60 R1686T€111
Goodyearefficientgrip275/40 R19101Y€189
Dunlopsport maxx rt 2235/40 R1895Y€159
Pirelliscorpion winter285/45 R19111V€242
Hankookwinter icept evo2 w320 hp235/50 R19103H€142
Kumhohs51 xl215/55 R1697W€133
Uniroyalall season expert 2195/65 R1591H€59
Nexenroadian 542265/60 R18110H€157
Firestonemultihawk195/70 R1491T€72
Superiaecoblue275/40 R20106W€68
Savaeskimo hp 2205/65 R1594H€83
Maxxisvansmart snow wl2185/75 R16104R€82
Toyoopen c. w/t255/50 R17101V€129
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerveld).

Zoek jouw nieuwe band

Bekijk aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal zaken die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 265 / 35 R20 – 99W.

 • 265 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 35%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 20 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 20 inch).
 • 99 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 775 kilogram.
 • De laatste letter (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 270 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Uffelte.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijscategorieën: Economy, uitstekend en de hoogste klasse. Welk artikel past bij jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en het aantal kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Peugeot 108) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Austone & Pace.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Hankook zijn best kostbaar. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Uffelte bestellen, en regel je snel 50% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Uffelte: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Uffelte: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Uffelte.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Uffelte?
Bij een garage banden vervangen in Uffelte wordt al gedaan voor €37,50 voor een totale set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Uffelte.

Plaats een reactie