Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Havelte

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Havelte? Op deze pagina bieden wij de beste aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte tref je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Havelte incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Pirelli zijn er al vanaf €300. Budgetmerken als Double Coin scoor je al vanaf €215 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Havelte

Banden wisselen in Havelte

De bandenwissel bij een autobedrijf in Havelte is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Ook vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Havelte ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Havelte.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €82,50.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Havelte

Direct en goedkoop banden vervangen in Havelte? In het onderstaande schema vind je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Drenthe). Deze lokale garages zijn opgeleid voor repareren, wisselen, trimmen, uitlijnen, sipen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je tevens montagebedrijven in De Schiphorst, Ansen, Dwingeloo, Ruinen en Ruinerwold.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-havelte

Goedkope autobanden Havelte

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. Hoogste klasseSportwagenVanaf 50.000Druk187
2. Prijs-kwaliteitNormale autoVanaf 25.000Gewoon€108
3. BasisKleine auto’sWeinig gebruikEenvoudig€66

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig professionele online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Havelte hebben. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Havelte monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Havelte

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Havelte kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de doorsnee prijzen van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook meer informatie over: Winterbanden.

MerkTypeFormaatVermogenTarief
Michelinpilot super sport335/30 R20108Y€397
Continentalcontisportcontact 5255/35 R1894Y€144
Vredesteinquatrac 5215/70 R16100H€96
Bridgestonebattlax racing r11 rear200/55 R1778V€235
Goodyeareagle f1 asymmetric 3225/45 R1794Y€119
Dunlopsport maxx rt 2245/40 R1897Y€162
Pirellicinturato p7225/50 R1895W€152
Hankookkinergy 4s 2 h750185/65 R1588H€68
Kumhoecsta hs51195/65 R1591V€82
Uniroyalrain max 3165/70 R1489R€99
Nexenn.blue eco215/60 R1695H€84
Firestonemultihawk155/65 R1475T€74
Superiaecoblue 4s215/60 R17100V€56
Savatrenta 2225/65 R16112R€118
Maxxispremitra 5205/60 R1696W€82
Toyo350 #175/80 R1488T€70
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Westerveld).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 50%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Op het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel factoren die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 245 / 45 R20 – 99W.

 • 245 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 45%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 20 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 20 inch).
 • 99 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 775 kilogram.
 • De laatste letter (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Havelte.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijsgroepen: Economy, uitstekend en topklasse. Welke soort voor jou ideaal is is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Smart Forfour) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Double Star & Viatti.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Havelte bestellen, en regel je snel 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Havelte: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Havelte: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €145,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Havelte.

Wat kost autobanden wisselen in Havelte?
Bij een garage banden vervangen in Havelte laat je al uitvoeren voor €55,00 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Havelte.

Plaats een reactie