Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Dwingeloo

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Dwingeloo? Op onze autobandenvergelijker tref je landelijke webwinkels in goedkope autobanden en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte lees je hier nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Dwingeloo inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €41,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Pirelli zijn al te koop vanaf €310. Budgetmerken als Blacklion zijn er al vanaf €225 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Dwingeloo

Banden wisselen in Dwingeloo

De bandenwissel bij een autobedrijf in Dwingeloo is cruciaal. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Tevens vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Dwingeloo scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Dwingeloo.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf weet ook of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €89,99.

Balanceren van de banden
Hoor of voel je getril in de auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Dwingeloo

Vlug en goedkoop banden vervangen in Dwingeloo? In het onderstaande schema verzamelen wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, wisselen, trimmen, repareren, uitlijnen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website tref je nabijgelegen montage-garages in Ruinen, Ruinerwold, Koekange, Veeningen en de Wijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-dwingeloo

Goedkope autobanden Dwingeloo

Zoek jij ook een set andere banden voor je wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

SegmentSoort autoKilometersRij-kenmerkTarief
1. A-merkSnel en/of zwaarGrootverbruikerDriftig193
2. PopulairDoorsnee autoTot 30.000 kmNormaal€110
3. VoordeligKleine autootjesMinder dan 15.000Rustig€72

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je betrouwbare webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Dwingeloo hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Autobanden vervangen

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Dwingeloo monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Voordelig winterbanden wisselen Dwingeloo

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Meer controle over je auto.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Dwingeloo kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de verwachte tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Beste autobanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkTarief
Michelinxte 2245/70 R20141J€364
Continentalcontiwintercontact ts 800155/60 R1574T€84
Vredesteinquatrac 5245/70 R16107H€114
Bridgestoneweather195/60 R1592V€118
Goodyeareagle f1 asymmetric 2225/40 R1993Y€154
Dunlopwinter sport 5 suv255/55 R19111V€292
Pirelliw270 sottozero 2265/45 R20108W€393
Hankookwinter icept evo2 w320205/55 R1791H€107
Kumhokl71215/75 R15106/103Q€118
Uniroyalrain max 3215/60 R16103T€102
Nexenwinguard snow g wh2155/70 R1375T€46
Firestonewinterhawk 3 xl225/45 R1895V€130
Superiaecoblue195/45 R1578V€97
Savaeskimo suv 2215/60 R1796H€150
Maxxisfuoristrada235/50 R17100V€97
Toyovario-v2+155/70 R1375T€46
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Westerveld).

Zoek jouw nieuwe band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse factoren die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 245 / 40 R20 – 99Y.

 • 245 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hier is dat dus 40%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 20 inch).
 • 99 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 775kg.
 • De laatste waarde (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Dwingeloo.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in verschillende prijscategorieën: Koopjes, standaard en topkwaliteit. Welk model voor jou ideaal is heeft te maken met het gewicht van de auto, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Michelin of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Peugeot 108) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Kenda of Royalblack.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Sava zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Dwingeloo bestellen, en krijg je wel 25% korting.

 • Check de autobanden outlet in Dwingeloo: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Dwingeloo: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Dwingeloo.

Wat kost autobanden wisselen in Dwingeloo?
Vakkundig banden vervangen in Dwingeloo laat je al uitvoeren voor €35,00 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen betaal je al snel €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Geholpen door de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. Dan kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Dwingeloo.

Plaats een reactie