Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Luyksgestel

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Luyksgestel? Op deze website vind je de grote leveranciers van winter- zomer- en all season banden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Verder bieden wij nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Luyksgestel inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van A-merken als Hankook kan je al krijgen vanaf €330. B-merken als Kingstar zijn al te koop vanaf €230 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Luyksgestel

Banden wisselen in Luyksgestel

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Luyksgestel is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Daarbij vergt het behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Luyksgestel scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Luyksgestel.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een garage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog in orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €79,99.

Waarom banden balanceren
Last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Luyksgestel

Snel en voordelig banden vervangen in Luyksgestel? In de tabel in het volgende blok bieden wij autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, sipen, uitlijnen, trimmen, repareren, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je eveneens montage-experts in Westerhoven, Riethoven, Reusel, Netersel en Casteren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-luyksgestel

Goedkope autobanden Luyksgestel

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

KlasseSoort autoKilometrageWegcontactKostprijs
1. PremiumVeel vermogenVeel kilometersAgressief186
2. StandaardDoorsnee autoGemiddeldGewoon€114
3. BudgetKleine autootjes< 15.000Beheerst€77

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema doorzoek je erkende online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Luyksgestel hebben. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Banden balanceren en uitlijnen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Luyksgestel monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Winterbanden laten wisselen Luyksgestel

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, bevordert de grip en een optimale wegligging bij vorst of sneeuwval. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Zwitserland, Zweden, Noorwegen) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij sneeuw of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Luyksgestel kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de huidige tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal check je ook extra informatie over: Autoverzekering.

MerkSoortGrootteKenmerkTarief
Michelinlatitude sport 3235/55 R19105V€189
Continentalsportcontact 6305/25 R2299Y€347
Vredesteinwintrac xtreme s235/55 R18100H€215
Bridgestoneblizzak245/45 R19102V€225
Goodyearultragrip performance suv gen-1 4×4265/50 R20111V€239
Dunlopsp winter sport 3d255/35 R2097V€211
Pirellisl26120/70 R1251L€82
Hankookventus s1 evo2 k117255/35 R1996Y€175
Kumhops71 rft245/45 R1896Y€141
Uniroyalrainexpert 3165/65 R1581T€58
Nexenwinguard wt1185/80 R14102R€61
Firestonemseason195/60 R1588H€71
Superiaecoblue va195/75 R16107R€72
Savaeskimo s3+175/80 R1488T€62
Maxxisap2 all season235/45 R1797V€86
Toyoproxes r 888-r195/50 R1582V€110
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Bergeijk).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel aspecten die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 215 / 55 R16 – 93V.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 93 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 650 kilogram.
 • De laatste letter (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Luyksgestel.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijsklassen: Voordeel, medium en het topsegment. Welk product past bij jou hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Firestone als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijv. een Toyota iQ) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Hilo of Powertrac.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Sava zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Luyksgestel bestellen, en profiteer je snel van 45% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Luyksgestel: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Luyksgestel: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Luyksgestel.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Luyksgestel?
Door een vakman banden vervangen in Luyksgestel kan al vanaf €50,00 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €85. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €60,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Op basis van de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en de status van het profiel. Wij raden aan om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Luyksgestel.

Plaats een reactie