Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Casteren

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je voordelig banden laten wisselen in Casteren? Op dit portaal communiceren wij landelijke shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast raadpleeg je hier uitgebreide info over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Casteren inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €41,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Vredestein bestel je al vanaf €315. B-merken als Briway bestel je al vanaf €200 per set.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Casteren

Banden wisselen in Casteren

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Casteren is essentieel. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vraagt dit om de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Casteren is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Casteren.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €74,99.

Autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Zoek banden garages in Casteren

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Casteren? In het overzicht hierna verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij wisselen, repareren, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je tevens montagepunten in Hoogeloon, Hapert, Duizel, Steensel en Wintelre.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-casteren

Goedkope autobanden Casteren

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoKilometersRijgedragPrijs
1. KwaliteitKrachtige autoVanaf 40.000Driftig199
2. UitstekendGemiddelde autoVanaf 25.000Gemiddeld€117
3. BudgetKleine auto’s< 15.000Zwaar€70

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de bijgaande tabel bieden we je toonaangevende webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Casteren hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Casteren monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Casteren

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Biedt de beste performance bij vorst of sneeuw.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Casteren kopen? In de tabel hieronder bekijk je de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Winterbanden.

MerkTypeGrootteVermogenKosten
Michelinpilot activ130/70 R1863H€102
Continentalcrosscontact lx sport275/45 R20110V€225
Vredesteinquatrac 5205/50 R1793V€146
Bridgestonelm25255/55 R18109H€162
Goodyeareagle f1 asymmetric 5225/50 R1798Y€100
Dunlopeconodrive205/65 R16103T€121
Pirellipzero275/35 R20102Y€200
Hankookdynapro hp2 ra33215/70 R1598H€89
Kumhoportran kc53195/75 R16107T€86
Uniroyalrainexpert 3 xl175/70 R1488T€61
Nexennfera ru1 xl215/60 R1699H€97
Firestonewinterhawk 3225/45 R1791H€106
Superiaecoblue 4s215/70 R16100H€56
Savaintensa hp185/55 R1480H€70
Maxxisap2 all season165/65 R1581T€60
Toyoobva215/60 R17109T€112
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Bladel).

Zoek jouw geschikte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er veel onderdelen waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 60 R16 – 93T.

 • 195 betekent de breedte van de band in mm.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 60%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 93 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 650 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Casteren.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijs
Autobanden kan je vinden in drie prijscategorieën: Budget, medium en topklasse. Welke groep je moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Dunlop of Maxxis als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (denk aan een Seat Mii) en doe je het rustig aan in het verkeer? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Double Star en Onyx.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je heel goedkope autobanden in Casteren bestellen, en ontvang je tot 25% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Casteren: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Casteren: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Casteren.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Casteren?
Banden vervangen in Casteren kost je zo’n €32,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de profieldikte. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Casteren.

Plaats een reactie