Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Folsgare

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Folsgare? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij landelijke aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Verder kan je aan de slag met belangrijke info over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Folsgare inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Toyo kosten gemiddeld zo’n €335. B-merken als Falken kosten gemiddeld zo’n €220 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Folsgare

Banden wisselen in Folsgare

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Folsgare is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is een precies werkje. Bovendien eist dit de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Folsgare maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Folsgare.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen is al uit te voeren vanaf €67,50.

Waarom banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Folsgare

In no-time en goedkoop banden vervangen in Folsgare? In het overzicht hierna bieden wij specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze autogarages zijn opgeleid voor (de)monteren, trimmen, uitlijnen, balanceren, wisselen, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website ontdek je regionale montage-experts in Tjalhuizum, Nijland, Breezanddijk, Tjerkwerd en Dedgum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-folsgare

Goedkope autobanden Folsgare

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKm p/jaarWegliggingKostprijs
1. PremiumVeel vermogenGrootverbruikerDriftig€185
2. StandaardDoorsnee autoRond 30.000Gemiddeld€104
3. EconomyStadsautootjeKleingebruikerStatisch€71

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig betrouwbare aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Folsgare hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook uitgebreide info over: Zomerbanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Folsgare monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Lager geluidsniveau.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Folsgare

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een ideale rijervaring in de winterse periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Italië, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij sneeuw of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Meer controle over je auto.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Folsgare kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de geschatte prijzen van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook handige informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSoortFormaatVermogenKosten
Michelinagilis crossclimate215/65 R16109T€138
Continentalwintercontact ts 850 p255/70 R16111T€148
Vredesteinsnowtrac 5195/65 R1591H€71
Bridgestonetur245/45 R19102Y€173
Goodyearmarathon lhs ii375/50 R23156K€609
Dunlopsport bluresponse185/60 R1584H€79
Pirellip zero xl245/45 R18100Y€152
Hankookventus prime3 k125215/55 R1693H€90
Kumhowintercraft ws71 suv255/55 R19111V€127
Uniroyalsnow max 2195/75 R16107R€112
Nexennblue 4 season xl215/55 R1798V€99
Firestoneroadhawk235/45 R1797Y€93
Superiabluewin hp175/65 R1584T€39
Savaadapto hp185/65 R1486H€70
Maxxiswp-05 arctictrekk145/80 R1379T€44
Toyocelsius xl215/60 R1699V€87
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke onderwerpen die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 55 R17 – 103Y.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier dus 17 inch).
 • 103 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 875 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 300 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Folsgare.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat kost het?
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijssegmenten: Koopjes, middenklassen en de hoogste klasse. Welk segment je moet kiezen hangt met name af van de inhoud van de motor, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Superia als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Volkswagen Up!) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Cheng Shin & Toledo.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Firestone zijn niet goedkoop. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Folsgare bestellen, en krijg je wel 25% korting.

 • Check de autobanden outlet in Folsgare: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Folsgare: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Folsgare.

Hoe duur is autobanden wisselen in Folsgare?
Vakkundig banden vervangen in Folsgare kost je zo’n €50,00 per bandenset (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profieldikte. Het advies is om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Folsgare.

Plaats een reactie