Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Grubbenvorst

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Grubbenvorst? Op deze pagina kan je aan de slag met erkende webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Als laatste bekijk je hier handige informatie over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Grubbenvorst inclusief montage, balanceren en ventiel is al mogelijk vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Firestone kosten ongeveer €310. Budgetmerken als Irc kosten ongeveer €230 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Grubbenvorst

Banden wisselen in Grubbenvorst

De bandenwissel bij een autobedrijf in Grubbenvorst is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november nemen we de winterband en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Grubbenvorst scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Grubbenvorst.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice checkt ook of het profiel op de banden nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €80,00.

Informatie over banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Grubbenvorst

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Grubbenvorst? In de tabel in het volgende blok tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Limburg). Deze montagebedrijven hebben ervaring met (de)monteren, trimmen, balanceren, sipen, repareren, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je eveneens montage-specialisten in America, Meterik, Hegelsom, Melderslo en Horst.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-grubbenvorst

Goedkope autobanden Grubbenvorst

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

KlasseType autoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. TopsegmentZware auto’sVanaf 40.000Agressief191
2. StandaardNormale autoVanaf 25.000Doorsnee€100
3. VoordeelKleine auto’sWeinig gebruikLog€77

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna doorzoek je betrouwbare aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Grubbenvorst hebben. Op dit portaal vind je ook nuttige informatie over: Goedkoopste autobanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Grubbenvorst monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Grubbenvorst

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en een ideale rijervaring bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Zweden, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Grubbenvorst kopen? In de volgende tabel tref je de gemiddelde prijzen van enkele populaire modellen en types. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook nuttige informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkTypeAfmetingKenmerkPrijs
Michelinagilis + dot16215/65 R16109T€128
Continentalcontipremiumcontact 5225/55 R1797W€144
Vredesteint-trac 2175/65 R1482T€68
Bridgestoneb250175/65 R1380T€99
Goodyearultragrip performance gen-1225/45 R1895V€148
Dunlopsp sport maxx215/45 R1686H€97
Pirellidiablo supercorsa sp v2180/55 R1773(W)€167
Hankookdynapro hp2 ra33255/55 R19111V€114
Kumhops31xl235/50 R18101W€111
Uniroyalms plus 77 xl225/55 R1699V€129
Nexenroadhtxrh5275/60 R20115S€175
Firestonewinter hawk165/65 R1377T€48
Superiaecoblue 4s165/70 R1379T€36
Savatrenta ms225/70 R15112R€102
Maxxisma510e205/60 R14H88€63
Toyoprox. sport xl255/40 R19100Y€148
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Horst aan de Maas).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal onderdelen waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 225 / 45 R17 – 94W.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 94 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 670 kilogram.
 • De afsluitende letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Grubbenvorst.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen: Instap, uitstekend en topkwaliteit. Welk segment je moet kiezen wordt bepaald door de inhoud van je auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Sava als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 108) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Blacklion of Roadstone.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Sava zijn niet goedkoop. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Grubbenvorst bestellen, en profiteer je snel van 35% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Grubbenvorst: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Grubbenvorst: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €162,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Grubbenvorst.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Grubbenvorst?
Door een vakman banden vervangen in Grubbenvorst kan al vanaf €42,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €92,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Grubbenvorst.

Plaats een reactie