Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Assendelft

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Assendelft? Op deze website vind je de meest populaire shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte verstrekken wij meer info over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Assendelft incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €44,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Vredestein koop je al vanaf €320. Budgetmerken als Event scoor je al vanaf €225 per set van 4.

Banden wisselen in Assendelft

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Assendelft is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar rijden we op de winterband en als de zomer nadert laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Assendelft ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Assendelft.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf weet ook of de profieldiepte nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €84,99.

Wat is autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Assendelft

In no-time en voordelig banden vervangen in Assendelft? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze autogarages zijn opgeleid voor wisselen, repareren, sipen, uitlijnen, trimmen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website ontdek je ook andere montage-garages in Krommenie, Westzaan, Jisp, Zaandijk en Koog aan de Zaan.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-assendelft

Goedkope autobanden Assendelft

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. A-segmentSportwagen50.000+ Energiek180
2. GoedNormale autoGemiddeldDoorsnee€119
3. VoordeelBoodschappenautoWeinig gebruikZwaar€71

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je toonaangevende internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Assendelft hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook meer informatie over: Bandenindex

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Assendelft monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Assendelft

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, meer controle over je auto en een betere wegligging bij winterse omstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Luxemburg) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Assendelft kopen? In het onderstaande schema bekijk je de tariefindicaties van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSerieAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s245/40 R2099Y€265
Continental4x4contact205/70 R1596T€117
Vredesteinultrac vorti295/35 R20105Y€225
Bridgestonepotenza215/40 R1787W€102
Goodyearefficientgrip suv215/65 R1698V€95
Dunlopwinter sport 5195/45 R1684V€155
Pirellip-zero (pz4)255/35 R2097Y€161
Hankookkinergy eco k425185/60 R1588H€544
Kumhoecsta hs51205/55 R1691W€67
Uniroyalrainexp.3245/70 R16111H€108
Nexenroadian ct8205/75 R16113R€100
Firestonewinterhawk 3 xl215/55 R1697H€79
Superiabluewin hp175/65 R1482T€36
Savaintensa hp v1215/55 R1693V€77
Maxxisma-sas255/65 R17114H€121
Toyoop. country u/t225/70 R16103H€99
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Zaanstad).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er veel factoren die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 190 / 50 R17 – 73W.

 • 190 staat voor de breedte in millimeters.
 • 50 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 50%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 73 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 365 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Assendelft.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Tarieven
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijsgroepen: Prima, goed en het topsegment. Welk product jij moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstanden die je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Fiat 500) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Blacklion en Tristar.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Continental of Hankook zijn niet goedkoop. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Assendelft bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Assendelft: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Assendelft: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Assendelft.

Hoe duur is autobanden wisselen in Assendelft?
Bij een garage banden vervangen in Assendelft is al mogelijk vanaf €47,50 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €97,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Assendelft.

Plaats een reactie