Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eext

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Eext? Op Autobandenspot.nl ontdek je toonaangevende aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook verstrekken wij handige informatie over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Eext inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €42,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Vredestein koop je al vanaf €350. budgetmerken als Ep Tyre zijn al te koop vanaf €190 per 4.

Banden wisselen in Eext

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Eext is erg belangrijk. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Eext is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eext.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €84,99.

Waarom banden balanceren
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Eext

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Eext? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze lokale garages kunnen je helpen bij (de)monteren, balanceren, uitlijnen, trimmen, sipen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal tref je plaatselijke montage-garages in Gasselte, Gieten, Balloërveld, Balloo en Deurze.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eext

Goedkope autobanden Eext

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 groepen:

ClassificatieType autoKm p/jaarWegcontactTarief
1. A-segmentSnel en/of zwaarVanaf 40.000Dynamisch€183
2. UitstekendGemiddelde autoCirca 25.000Modaal€115
3. BasisKleine autootjesWeinig gebruikZwaar€70

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna vergelijken wij landelijke online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Eext hebben. Via deze website check je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Eext monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Eext

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Eext kopen? In de volgende tabel tref je de standaard tarieven van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook uitgebreide info over: Autoverzekering.

MerkTypeAfmetingVermogenPrijs
Michelinx-ice north 4205/55 R1694T€134
Continentalsportcontact 6255/40 R20101Y€229
Vredesteinquatrac 5215/55 R1697V€120
Bridgestonepotenza245/40 R1893Y€132
Goodyearultragrip performance gen-1275/40 R22107V€265
Dunlopsp winter sport 3d235/50 R19103H€212
Pirelliscorpion winter285/40 R20104W€289
Hankookdynapro hp2 ra33215/55 R1899V€102
Kumhowp71 xl255/40 R1899V€120
Uniroyalrainsport 3225/45 R1791V€78
Nexenn fera su1 xl225/40 R1993Y€102
Firestonevanhawk 2195/65 R16104/102T€85
Superiastar cross225/55 R1898V€94
Savaeskimo s3+175/65 R1584T€60
Maxxisvansmart snow wl2 3pmsf m+s205/65 R15102T€83
Toyoproxes r8r295/30 R19100Y€276
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Aa en Hunze).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse specificaties die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 65 R18 – 106W.

 • 235 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 65%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 18 inch).
 • 106 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 950 kilogram.
 • De laatste letter (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Eext.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kan je bestellen in 3 prijscategorieën: Voordeel, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke groep aan te raden is voor jou hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Continental of Superia in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Blacklion of Toledo.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Hankook zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Eext bestellen, en krijg je wel 40% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Eext: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Eext: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €167,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Eext.

Wat kost autobanden wisselen in Eext?
Op korte termijn banden vervangen in Eext kan al vanaf €37,50 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €80. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de bijzondere eigenschappen kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Eext.

Plaats een reactie