Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Deurze

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Deurze? Op Autobandenspot.nl communiceren wij populaire webwinkels in winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij belangrijke info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Deurze incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Toyo zijn al te koop vanaf €330. budgetmerken als Cooper kan je al krijgen vanaf €180 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Deurze

Banden wisselen in Deurze

De bandenwissel bij een autobedrijf in Deurze is erg belangrijk. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en rond maart / april laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is een vak apart. Bovendien eist dit behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Deurze ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Deurze.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf checkt ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €85,00.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Deurze

Snel en voordelig banden vervangen in Deurze? In het onderstaande schema verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Drenthe). Deze bandenservices kunnen je helpen bij (de)monteren, uitlijnen, repareren, balanceren, wisselen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook andere montagepartners in Eleveld, Geelbroek, Ekehaar, Eldersloo en Nijlande.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-deurze

Goedkope autobanden Deurze

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

SegmentType autoAantal kilometersRij-kenmerkPrijzen
1. PremiumGroot vermogen50.000+ Agressief194
2. PopulairNormale autoDagelijks gebruikDoorsnee€102
3. InstapKleine auto’sBeperkt gebruikStatisch€78

Vergelijk online bandenshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig professionele online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Deurze hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook extra informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Deurze monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden wisselen Deurze

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet heel veel rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Deurze kopen? In het onderstaande schema bekijk je de standaard prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Winterbanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinlattitude x-ice xi2265/60 R18110T€225
Continentalwintercontact ts 850 p235/50 R1999V€232
Vredesteinwintrac xtreme s235/70 R16106H€102
Bridgestonebattlax bt39 r ss100/80 R1752S€137
Goodyearultragrip performance gen-1235/55 R19105V€169
Dunlopsp sport maxx255/40 R1798Y€143
Pirellip-zero (pz4)305/35 R20107Y€334
Hankookventus prime3 k125205/60 R1696V€82
Kumhowp71 xl275/40 R19105V€121
Uniroyalms-plus 77 xl215/50 R1795V€103
Nexenroadian htx rh5235/70 R15103S€93
Firestonemultihawk185/65 R1486H€61
Superiasa37255/35 R1996Y€60
Savaintensa uhp 2225/50 R1798Y€91
Maxxisvansmart snow215/60 R16103T€102
Toyoh08215/70 R16108T€110
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Aa en Hunze).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel zaken die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 255 / 60 R17 – 106V.

 • 255 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 staat voor de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 106 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 950 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Deurze.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijs
Autobanden kan je vinden in verschillende prijsklassen: Budget, standaard en het topsegment. Welke klasse je moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Ga voor A-merken als Continental of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Seat Mii) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Bf Goodrich of Powertrac.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Deurze bestellen, en krijg je wel 25% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Deurze: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Deurze: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Deurze.

Wat kost autobanden wisselen in Deurze?
Door een vakman banden vervangen in Deurze kost je zo’n €40,00 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en de status van het profiel. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Deurze.

Plaats een reactie