Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wommels

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Wommels? Op deze pagina bieden wij landelijke aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens tref je hier belangrijke info over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Wommels incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Maxxis zijn er al vanaf €340. Budgetmerken als Evergreen kosten ongeveer €205 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Wommels

Banden wisselen in Wommels

De bandenwissel bij een autobedrijf in Wommels is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wommels heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wommels.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf checkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €69,99.

Waarom banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Wommels

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Wommels? In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in repareren, uitlijnen, balanceren, wisselen, trimmen, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je eveneens montagepartners in It Heidenskip, Molkwerum, Warns, Stavoren en Hindeloopen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wommels

Goedkope autobanden Wommels

Je bent op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

SegmentSoort autoKilometrageRij-kenmerkKostprijs
1. TopsegmentGrote motorVeel kilometersDynamisch188
2. GoedNormale autoRond de 25.000Gewoon€114
3. InstapBoodschappenauto< 15.000Log€68

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende overzicht vergelijk je eenvoudig professionele webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Wommels hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook nuttige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Wommels monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Goedkoop winterbanden wisselen Wommels

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Presteren het best bij gladheid of vorst.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Meer controle over je auto.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Wommels kopen? In het overzicht hierna vind je de gemiddelde prijzen van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker lees je ook meer informatie over: Winterbanden.

MerkSoortAfmetingPrestatiePrijs
Michelinprimacy 4235/55 R17103W€143
Continentalpremiumcontact 6255/40 R22103V€166
Vredesteinwintrac xtreme s295/30 R19100Y€181
Bridgestoneturanza245/40 R1897Y€114
Goodyeareagle f1 asymmetric235/50 R1796Y€150
Dunlopd402 f90/90 R1672H€168
Pirellimt90 at90/90 R2154S€94
Hankookkinergy eco k425195/65 R1591T€78
Kumhoes31185/65 R1588H€50
Uniroyalrainsport 3 xl245/45 R18100Y€107
Nexenroadian at 4×4 ra7245/70 R16107T€104
Firestoneroadhawk225/45 R1895Y€110
Superiaecoblue 4s215/65 R1698H€66
Savaeskimo hp 2 xl205/60 R1696H€80
Maxxisma-1 wsw215/70 R1598S€115
Toyos954 xl215/55 R1798W€134
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse zaken waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 285 / 35 R22 – 102W.

 • 285 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 22 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 22 inch).
 • 102 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 850kg.
 • De laatste letter (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Wommels.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijsklassen: Budget, goed en topkwaliteit. Welk artikel voor jou geschikt is hangt met name af van de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Achilles en Runway.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Sava zijn vrij duur. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Wommels bestellen, en ontvang je tot 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Wommels: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Wommels: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden een stuk langer.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Wommels.

Wat kost autobanden wisselen in Wommels?
Vakkundig banden vervangen in Wommels wordt al gedaan voor €47,50 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. D.m.v. de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de profielkwaliteit. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Wommels.

Plaats een reactie