Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hindeloopen

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Hindeloopen? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere de meest populaire webshops in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste tref je hier nuttige informatie over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hindeloopen inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Sava scoor je al vanaf €300. B-merken als Duraturn scoor je al vanaf €205 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Hindeloopen

Banden wisselen in Hindeloopen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Hindeloopen is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. In het najaar nemen we de winterband en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is een vak apart. Ook vraagt het de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hindeloopen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hindeloopen.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een laag brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €67,50.

Informatie over autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Hindeloopen

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Hindeloopen? In het onderstaande schema bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals repareren, sipen, trimmen, balanceren, wisselen, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je nabijgelegen montage-experts in Workum, Bolsward, Greonterp, IJlst en Sibrandabuorren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hindeloopen

Goedkope autobanden Hindeloopen

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentSoort autoAantal kilometersWegliggingKostprijs
1. TopsegmentVeel vermogenVanaf 40.000Driftig€183
2. UitstekendNormale autoTot 30.000 kmNormaal€114
3. GoedkoopsteKleine autootjesBeperkt gebruikBeheerst€72

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig goede online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Hindeloopen hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook extra informatie over: Autoverzekering

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hindeloopen monteren bevordert de grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af vanwege de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Een lager brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Hindeloopen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging bij gladheid of vorst. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Italië, Frankrijk, Luxemburg) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Biedt de beste performance vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • De beste keuze als je weinig kilometers maakten niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Hindeloopen kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de actuele prijzen van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website check je ook aanvullende info over: Oude banden inruilen.

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinalpin 6195/50 R1688H€128
Continentalcontipremiumcontact 5205/55 R1795V€118
Vredesteinsnowtrac 5195/55 R1585H€77
Bridgestonealenza225/60 R18104W€100
Goodyearefficient grip215/60 R1796H€123
Dunlopwinterresponse 2195/50 R1582T€92
Pirelliwinter sottoz 3 (m245/45 R19102V€220
Hankookw616 xl245/45 R18100T€247
Kumhocrugen hp91215/65 R1698V€82
Uniroyalrainsport 3205/55 R1691H€58
Nexenroadian at 4×4205/80 R16110S€88
Firestoneroadhawk185/60 R1584H€72
Superiaecoblue 4s205/50 R1793W€51
Savaeskimo s3+175/65 R1584T€60
Maxxiss-pro xl255/55 R18109W€179
Toyoproxes sport suv xl255/45 R20105Y€148
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Autobanden zoeken en vinden

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 255 / 40 R21 – 102V.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 40%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 21 staat voor de velgmaat (hier dus 21 inch).
 • 102 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 850 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 240 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Hindeloopen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden zijn er in velerlei prijsgroepen: Voordelig, gemiddeld en de hoogste klasse. Welk artikel voor jou geschikt is hangt met name af van de inhoud van je auto, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Superia als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Hyundai i10) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Davanti en Nankang.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Nexen zijn niet perse voordelig. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Hindeloopen bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Hindeloopen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Hindeloopen: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €130,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Hindeloopen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Hindeloopen?
Door een vakman banden vervangen in Hindeloopen wordt al gedaan voor €50,00 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €90 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Hindeloopen.

Plaats een reactie