Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Workum

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Workum? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met de meest populaire webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tevens bieden wij uitgebreide info over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Workum incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €41,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Autobanden van bekende merken als Vredestein zijn er al vanaf €305. B-merken als Antares kan je al krijgen vanaf €210 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Workum

Banden wisselen in Workum

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Workum is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Ook vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Workum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Workum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt scheef en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €84,99.

Informatie over banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Workum

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Workum? In de tabel in het volgende blok vind je garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze lokale garages ondersteunen je bij wisselen, sipen, uitlijnen, (de)monteren, repareren, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je ook montage-garages in Bolsward, Greonterp, IJlst, Sibrandabuorren en Dearsum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-workum

Goedkope autobanden Workum

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 classificaties:

CategorieSoort autoKilometersWegcontactKosten
1. PremiumSportautoVeel kilometersEnergiek€182
2. MiddenklasseGemiddelde autoDagelijks gebruikGewoon€106
3. GoedkoopsteBoodschappenautoMinder dan 15.000Beheerst€66

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je professionele webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Workum hebben. Via deze website check je ook meer informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Workum monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Winterbanden wisselen Workum

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je weinig kilometers maakten niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Workum kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook nuttige informatie over: Lekke band.

MerkSoortAfmetingPrestatieKosten
Michelinx multi d205/75 R17124M€258
Continentalcontiwintercontact ts 830 p205/60 R1696H€112
Vredesteinsnowtrac 5185/55 R1582H€80
Bridgestonet001 turanza215/60 R1699V€94
Goodyearexcellence275/35 R1996Y€216
Dunlopsp sport maxx tt225/45 R1791Y€96
Pirelliwinter sottozero 3215/55 R1899V€141
Hankookkinergy eco 2 k435185/65 R1588H€59
Kumhoes31185/60 R1482H€51
Uniroyalms-plus 77 xl235/65 R17108V€122
Nexenwing.snow g 3215/70 R16100T€79
Firestoneroadhawk195/60 R1588H€68
Superiaecoblue275/40 R20106W€68
Savaintensa suv235/65 R17108V€95
Maxxismt764rwl265/70 R17115Q€227
Toyoprox. sport xl255/35 R1996(Y)€121
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een bandenmaat kan zijn 275 / 40 R20 – 102Y.

 • 275 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 20 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 20 inch).
 • 102 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 850 kilogram.
 • De afsluitende waarde (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Workum.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden zijn er in 3 prijsklassen: Voordeel, uitstekend en de a-merken. Welk type voor jou ideaal is hangt af van het vermogen van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Goodyear of Hankook op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Goodrich & Sumitomo.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je extra goedkope autobanden in Workum bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Workum: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Workum: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Workum.

Hoe duur is autobanden wisselen in Workum?
Professioneel banden vervangen in Workum kost je zo’n €45,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de verstevigde wanden kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Workum.

Plaats een reactie