Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Gieten

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Gieten? Op www.autobandenspot.nl tref je de beste online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Daarnaast lees je hier belangrijke info over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Gieten incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Kumho Tyres kosten gemiddeld zo’n €300. B-merken als Blacklion bestel je al vanaf €190 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Gieten

Banden wisselen in Gieten

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Gieten is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Bovendien vraagt dit om de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Gieten heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Gieten.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog in orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €77,50.

Autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Gieten

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Gieten? In het overzicht hierna vind je garages en bandenwinkels in de buurt (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven hebben ervaring met wisselen, uitlijnen, balanceren, sipen, trimmen, repareren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal check je evenzeer montagepunten in Balloërveld, Balloo, Deurze, Eleveld en Geelbroek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-gieten

Goedkope autobanden Gieten

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijzen
1. A-segmentVeel trekkrachtGrootverbruikerDynamisch198
2. PopulairNormale autoRond de 25.000Gewoon€111
3. GoedkoopsteBoodschappenauto< 15.000Voorspelbaar€75

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de bijgaande tabel bekijk en vergelijk je populaire online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Gieten hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook extra informatie over: Motorbanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Gieten monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Gieten

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging bij gladheid of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Italië, Zweden, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Gieten kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de standaard tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website ontdek je ook handige informatie over: Bandenlabel.

MerkSerieFormaatVermogenKosten
Michelinalpin 6205/45 R1788V€155
Continentalsportcontact 6305/25 R2198Y€324
Vredesteinsnowtrac 5195/60 R1689H€147
Bridgestonepotenza225/45 R1895Y€144
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv255/45 R20105W€200
Dunlopsp winter sport 3d215/60 R1699H€123
Pirellip-zero (sports car)325/30 R20106Y€341
Hankookventus s1 evo2 k117245/40 R1893Y€175
Kumhowi.craft wp71xl265/35 R1897V€124
Uniroyalrainsport 3 xl225/40 R1892Y€98
Nexenroadian htx rh5 xl235/65 R17108H€80
Firestoneroadhawk205/65 R1594H€76
Superiastar cross235/60 R18103V€59
Savatrenta 2205/65 R16107T€97
Maxxismecotra me3175/60 R1682H€68
Toyoproxes sport xl255/30 R1991Y€137
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Aa en Hunze).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel onderdelen waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 65 R18 – 106H.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 106 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 950kg.
 • De laatste letter (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Gieten.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat kost het?
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijsklassen: Economy, medium en de a-merken. Welke klasse aan te raden is voor jou hangt af van de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Cst en Tourador.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Gieten bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Gieten: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Gieten: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €160,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Gieten.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Gieten?
Bij een garage banden vervangen in Gieten is al mogelijk vanaf €40,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €89,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Gieten.

Plaats een reactie