Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nisse

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Nisse? Op deze website kan je aan de slag met populaire webshops in voordelige autobanden van alle merken en lokale autogarages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste bekijk je hier handige informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Nisse inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €42,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Toyo zijn er al vanaf €310. B-merken als Autogreen zijn er al vanaf €215 per set.

Voordelig banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Nisse

Banden wisselen in Nisse

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nisse is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Nisse is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nisse.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €84,99.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Overzicht met banden garages in Nisse

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Nisse? In de tabel in het volgende blok tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Zeeland). Deze bandenservices hebben ervaring met (de)monteren, repareren, trimmen, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je ook montage-specialisten in Ovezande, Driewegen, Ellewoutsdijk, Oudelande en Baarland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nisse

Goedkope autobanden Nisse

Wil je investeren in nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

CategorieType autoKilometersWegcontactPrijzen
1. Hoogste klasseSportautoGrootverbruikerAgressief199
2. UitstekendNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€102
3. VoordeligKleine auto’s< 15.000Simpel €71

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel bekijk en vergelijk je populaire online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Nisse hebben. Via deze website lees je ook aanvullende info over: Bandenindex

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Nisse monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Voordelig winterbanden wisselen Nisse

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of vorst. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Luxemburg, Frankrijk, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Presteren het best bij vorst of sneeuw.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Nisse kopen? In het overzicht hierna bekijk je de doorsnee tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website check je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSoortGroottePrestatiePrijs
Michelinlatitude sport 3255/50 R19107W€218
Continentalcontisportcontact 3205/45 R1784V€193
Vredesteinwintrac pro215/40 R1787V€114
Bridgestonebattlax t30 r evo150/70 R1769W€119
Goodyearexcellence225/45 R1791W€109
Dunlopd402 r90/90 R1674H€177
Pirellipzero325/30 R21108Y€362
Hankookwinter icept evo2 suv w320a315/35 R20110V€214
Kumhokh17155/80 R1379T€83
Uniroyalrainsport 3 xl205/55 R1694Y€70
Nexenn8000 xl225/50 R1798W€101
Firestonetsp 3000235/75 R18143J€268
Superiaecoblue 4s165/65 R1479T€51
Savaeskimo s3 plus155/65 R1475T€53
Maxxiswp-05 arctictrekk185/65 R1486T€51
Toyoopen c. w/t225/65 R18103H€124
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Borsele).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse factoren waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 35 R19 – 88V.

 • 225 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 19 inch).
 • 88 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 560 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Nisse.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Onkosten
Autobanden zijn er in 3 prijsklassen: Instap, gemiddeld en de a-merken. Welk type voor jou geschikt is wordt bepaald door de inhoud van je auto, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Sava als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Toyota Aygo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Br. Stone en Trazano.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Hankook zijn best kostbaar. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Nisse bestellen, en krijg je wel 40% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Nisse: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Nisse: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €140,00 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Nisse.

Wat kost autobanden wisselen in Nisse?
Op locatie banden vervangen in Nisse kost je zo’n €35,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €80. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Nisse.

Plaats een reactie