Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eemnes

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Eemnes? Op deze website tref je erkende online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens bieden wij uitgebreide info over bandenmaten en populaire merken en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Eemnes inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €40,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Superia koop je al vanaf €340. budgetmerken als Cooper zijn er al vanaf €180 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Eemnes

Banden wisselen in Eemnes

De bandenwissel bij een autobedrijf in Eemnes is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Eemnes scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eemnes.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 45.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €82,50.

Balanceren van de autobanden
Last van een trillend stuur? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Eemnes

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Eemnes? In het overzicht hierna bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Utrecht). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, trimmen, uitlijnen, sipen, wisselen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je nabijgelegen montagebedrijven in Bunschoten, Baarn, De Bilt, Bunnik en Zeist.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eemnes

Goedkope autobanden Eemnes

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

KlasseType autoKm p/jaarRijgedragPrijzen
1. A-merkVeel trekkrachtMeer dan 45.000Driftig€196
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoCirca 25.000Gewoon€113
3. InstapBoodschappenautoWeinig kilometersSimpel €77

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel check en vergelijk je populaire aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Eemnes hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook handige informatie over: Banden in de zomer

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Eemnes monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Eemnes

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken in de winterse periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Eemnes kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Best geteste autobanden.

MerkTypeFormaatKenmerkPrijs
Michelincrossclimate+245/45 R1799Y€168
Continentalsportcontact 6305/30 R20103Y€145
Vredesteinquatrac 5175/80 R1488T€69
Bridgestoneblizzak215/65 R16109T€113
Goodyeareagle ls2265/50 R19110H€173
Dunlopsp sport maxx rt215/50 R1791Y€87
Pirellidiablo_rosso_sc120/70 R1657H€95
Hankookw616 xl245/45 R18100T€247
Kumhops31185/55 R1582V€54
Uniroyalsnow max 2205/65 R16107T€124
Nexenn-blue 4season155/65 R1475T€51
Firestonewinterhawk235/45 R1898V€141
Superiaecoblue 4s155/70 R1375T€34
Savaintense uhp 2245/40 R1998Y€133
Maxxisvettura185/65 R1588H€59
Toyos954 xl215/50 R1795V€83
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Eemnes).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel details die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 165 / 55 R15 – 75H.

 • 165 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 55%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 75 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 387 kilogram.
 • De laatste waarde (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Eemnes.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijscategorieën: Instap, uitstekend en A-segment. Welke soort voor jou ideaal is heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Kingstar of Petlas.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Firestone zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Eemnes bestellen, en krijg je wel 50% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Eemnes: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Eemnes: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Onder normale omstandigheden kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Eemnes.

Wat kost autobanden wisselen in Eemnes?
Vakkundig banden vervangen in Eemnes kan al vanaf €32,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit circa €90 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Geholpen door de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Dan kan je veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Eemnes.

Plaats een reactie