Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ellewoutsdijk

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Ellewoutsdijk? Op deze website vind je onder andere gerenommeerde webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook verstrekken wij nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Ellewoutsdijk inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €39,95.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Goodyear zijn er al vanaf €305. B-merken als Giti kosten ongeveer €190 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Ellewoutsdijk

Banden wisselen in Ellewoutsdijk

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Ellewoutsdijk is belangrijk. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar nemen we de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Verder vergt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Ellewoutsdijk is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ellewoutsdijk.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel op de banden nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €77,50.

Balanceren van de banden
Trillend stuur of dashboard? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Ellewoutsdijk

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Ellewoutsdijk? In het overzicht hierna bekijk je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Zeeland). Deze bandenservices hebben ervaring met wisselen, trimmen, balanceren, repareren, sipen, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je regionale montage-specialisten in Oudelande, Baarland, Kwadendamme, Hoedekenskerke en s-Gravenpolder.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ellewoutsdijk

Goedkope autobanden Ellewoutsdijk

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Let op: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 klassen:

CategorieType autoKM (jaarlijks)RijstijlTarief
1. A-segmentSnel en/of zwaarGrootverbruikerEnergiek197
2. UitstekendGemiddelde autoRond de 25.000Doorsnee€113
3. EconomyKleine auto’sBeperkt gebruikRustig€73

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je professionele webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Ellewoutsdijk hebben. Op dit portaal zoek je ook meer informatie over: Banden in de winter

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Ellewoutsdijk monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Ellewoutsdijk

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie bij winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Ellewoutsdijk kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de geschatte prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Autobanden schoonmaken.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport cup 2245/35 R2095Y€287
Continentalwintercontact ts 850p225/50 R1798H€141
Vredesteinquatrac pro205/40 R1784W€103
Bridgestonebattlax bt45 f g110/70 R1754H€89
Goodyeareagle ug gw-3205/50 R1789H€175
Dunlopsport bluresponse225/50 R1798W€96
Pirelliscorpion trail ii d120/70 R1960W€107
Hankookwinter icept evo2 w320255/40 R1798V€134
Kumhocrugen premium kl33235/65 R17104H€92
Uniroyalrainsport 3185/55 R1480H€67
Nexencp521215/70 R16108T€94
Firestonetsp 3000285/70 R20150J€366
Superiaecoblue 4s215/55 R1697V€51
Savaeskimo s3 plus165/70 R1481T€54
Maxxism6102110/70 R1754H€58
Toyoopen c.ht225/55 R17101H€112
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Borsele).

Zoek direct jouw band

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere dingen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 245 / 35 R18 – 88W.

 • 245 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 35%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 88 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 560 kilogram.
 • De laatste waarde (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Ellewoutsdijk.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijssegmenten: Goedkoopste, uitstekend en topklasse. Welk model past bij jou wordt bepaald door de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Ford Ka) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Windforce & Viatti.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Sava zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Ellewoutsdijk bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Ellewoutsdijk: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Ellewoutsdijk: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €152,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Ellewoutsdijk.

Hoe duur is autobanden wisselen in Ellewoutsdijk?
Op korte termijn banden vervangen in Ellewoutsdijk wordt al gedaan voor €50,00 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de unieke samenstelling kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Ellewoutsdijk.

Plaats een reactie