Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hoedekenskerke

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Hoedekenskerke? Op deze pagina communiceren wij erkende webshops in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte vind je hier nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hoedekenskerke incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Dunlop zijn er al vanaf €310. Budgetmerken als Gtradial kan je al krijgen vanaf €195 per set.

Voordelig banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Hoedekenskerke

Banden wisselen in Hoedekenskerke

De bandenwissel bij een autobedrijf in Hoedekenskerke is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. In het najaar rijden we op de winterband en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Hoedekenskerke scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hoedekenskerke.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto kan al vanaf €84,99.

Waarom autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Hoedekenskerke

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Hoedekenskerke? In de volgende tabel vind je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zeeland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met repareren, balanceren, wisselen, trimmen, sipen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je evenzeer montagepunten in s-Gravenpolder, Wemeldinge, Schore, Hansweert en Kruiningen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hoedekenskerke

Goedkope autobanden Hoedekenskerke

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 classificaties:

CategorieSoort autoKilometersRijgedragPrijs
1. A-segmentGroot vermogenVeel kilometersDynamisch192
2. PopulairGemiddelde autoDagelijks gebruikGemiddeld€116
3. GoedkoopsteKleine stadsautoWeinig kilometersZwaar€69

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijken wij populaire online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Hoedekenskerke hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Voordeligste autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hoedekenskerke monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Hoedekenskerke

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en een betere wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Noorwegen, Luxemburg, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Hoedekenskerke kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de standaard prijzen van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website check je ook handige informatie over: Bandenspanning.

MerkSerieAfmetingenKenmerkPrijs
Michelincrossclimate suv235/55 R17103V€149
Continentalwintercontact ts 860185/60 R1588T€75
Vredesteinquatrac pro225/55 R17101Y€118
Bridgestonebattlax s20 f m yamaha 2014120/70 R1758(W)€114
Goodyearvect4seas175/65 R1490T€92
Dunlopsp winter sport 3d245/45 R19102V€219
Pirelliscorpion verde215/65 R1799V€120
Hankookw616 xl225/45 R1794T€121
Kumhocw51165/70 R1489R€62
Uniroyalms-plus 77 xl235/65 R17108V€122
Nexenn fera ru1 xl235/50 R1999V€104
Firestonewinterhawk 2175/70 R1382T€61
Superiaecoblue 4s225/55 R1699V€53
Savaeskimo suv 2 xl255/55 R18109H€107
Maxxism-las all season185/80 R14102R€87
Toyoh08215/65 R16109/107R€79
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Borsele).

Zoek jouw bandenmaat

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Op het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel specificaties die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 225 / 60 R17 – 88V.

 • 225 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 60%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 17 inch).
 • 88 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 560kg.
 • De afsluitende waarde (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Hoedekenskerke.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in diverse prijscategorieën: Instap, uitstekend en de a-merken. Welke groep aan te raden is voor jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Citroën C1) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Heidenau & Torque.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Toyo zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Hoedekenskerke bestellen, en profiteer je snel van 50% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Hoedekenskerke: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Hoedekenskerke: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €157,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hoedekenskerke.

Wat kost autobanden wisselen in Hoedekenskerke?
Vakkundig banden vervangen in Hoedekenskerke is al mogelijk vanaf €40,00 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €62,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de profieldikte. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Hoedekenskerke.

Plaats een reactie