Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Mijnsheerenland

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Mijnsheerenland? Op deze pagina vind je onder andere toonaangevende webwinkels in goedkope autobanden en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop raadpleeg je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Mijnsheerenland incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €45,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van bekende merken als Bridgestone scoor je al vanaf €330. Budgetmerken als Gislaved bestel je al vanaf €180 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Mijnsheerenland

Banden wisselen in Mijnsheerenland

De bandenwissel bij een autobedrijf in Mijnsheerenland is belangrijk. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is niet eenvoudig. Daarbij vergt het de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Mijnsheerenland maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Mijnsheerenland.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf weet ook of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €69,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Mijnsheerenland

Direct en voordelig banden vervangen in Mijnsheerenland? In het onderstaande schema vind je garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Zuid-Holland). Deze garages verlenen diensten zoals wisselen, (de)monteren, balanceren, repareren, sipen, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je eveneens montage-specialisten in Goudswaard, Piershil, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland en Den Bommel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-mijnsheerenland

Goedkope autobanden Mijnsheerenland

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkPrijzen
1. PremiumKrachtige autoVeel kilometersEnergiek€187
2. StandaardDoorsnee autoCirca 25.000Gemiddeld€107
3. GoedkoopsteKleine auto’sWeinig gebruikZwaar€73

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de bijgaande tabel doorzoek je landelijke online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Mijnsheerenland hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Voordeligste autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Mijnsheerenland monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Mijnsheerenland

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Italië, Oostenrijk, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in de winterse periodes.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Mijnsheerenland kopen? In de onderstaande tabel tref je de prijsindicaties van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website lees je ook meer informatie over: Bandenspanning.

MerkTypeFormaatPrestatieKosten
Michelincity grip140/70 R1468P€112
Continentalcontisportcontact 3245/40 R1893Y€211
Vredesteint-trac 2185/70 R1488T€105
Bridgestonedriveguard205/55 R1694W€76
Goodyearug performance suv gen-1275/45 R20110V€228
Dunlopd404 g150/90 R1574H€175
Pirellicarrier175/65 R1490T€72
Hankookwinter icept evo2 w320195/50 R1688H€92
Kumhokl16235/75 R16108H€114
Uniroyalall season expert 2 xl fr205/50 R1793V€106
Nexenn fera su1 xl255/40 R19100Y€105
Firestoneroadhawk185/55 R1582V€86
Superiabluewin hp185/60 R1482T€38
Savaeskimo hp 2 xl245/45 R18100V€110
Maxxiswp-05195/65 R1591H€59
Toyoproxes sport xl265/30 R2094Y€153
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hoeksche Waard).

Zoek jouw geschikte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar specificaties die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 175 / 60 R15 – 84H.

 • 175 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 84 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 500 kilogram.
 • De laatste waarde (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Mijnsheerenland.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden zijn er in allerlei prijsgroepen: Budget, middenklassen en de hoogste klasse. Welk artikel voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Dunlop of Sava als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Smart Forfour) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Lexani & Nordexx.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Firestone zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je hele goedkope autobanden in Mijnsheerenland bestellen, en profiteer je snel van 40% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Mijnsheerenland: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Mijnsheerenland: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je normaal rijdt hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Mijnsheerenland.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Mijnsheerenland?
Bij een garage banden vervangen in Mijnsheerenland wordt al gedaan voor €55,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €87,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Mijnsheerenland.

Plaats een reactie