Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wemeldinge

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Wemeldinge? Op Autobandenspot.nl vind je betrouwbare webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste lees je hier nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wemeldinge inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Vredestein zijn er al vanaf €300. Budgetmerken als Aptany zijn al te koop vanaf €195 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Wemeldinge

Banden wisselen in Wemeldinge

De bandenwissel bij een autobedrijf in Wemeldinge is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Verder vraagt het de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Wemeldinge is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wemeldinge.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen regel je al vanaf €80,00.

Informatie over autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Wemeldinge

Vlug en goedkoop banden vervangen in Wemeldinge? In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Zeeland). Deze garages zijn opgeleid voor wisselen, repareren, sipen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website tref je evenzeer montage-garages in Schore, Hansweert, Kruiningen, Oostdijk en Waarde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wemeldinge

Goedkope autobanden Wemeldinge

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Advies: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

SegmentAutoKilometersRijstijlPrijs
1. Hoogste klasseSportwagen50.000+ Dynamisch186
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond de 25.000Gewoon€116
3. VoordeligBoodschappenautoBeperkt gebruikVoorspelbaar€67

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het schema hierna doorzoek je de beste online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Wemeldinge hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Doorrijden met een lekke band

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Wemeldinge monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Wemeldinge

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuwval. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Biedt de beste performance in het najaar en in de winter.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Wemeldinge kopen? In de volgende tabel beiden wij de prijsindicaties van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website zoek je ook nuttige informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSerieAfmetingenPrestatieKosten
Michelinlatitude sport 3275/45 R20110V€260
Continentalsportcontact 6275/30 R2097Z€249
Vredesteinquatrac pro315/35 R20110Y€276
Bridgestonepotenza225/40 R1993Y€174
Goodyearvector 5+195/50 R1582T€78
Dunlopsp sport maxx rt255/30 R2193Y€203
Pirelliscorpion verde235/60 R18103V€139
Hankookw616 xl205/60 R1696T€98
Kumhowp51185/65 R1486T€49
Uniroyalms plus 77 xl195/65 R1595T€61
Nexenn fera su1 xl235/50 R18101W€92
Firestonefirehawk255/35 R1996YY€141
Superiaecoblue hp195/50 R1684V€60
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxisma-sw215/60 R1796H€94
Toyoprox. sport xl225/50 R17PXSY€91
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Kapelle).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar onderdelen waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 205 / 45 R17 – 88W.

 • 205 staat voor de breedte in millimeters.
 • 45 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 88 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 560kg.
 • De afsluitende waarde (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 270 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Wemeldinge.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijsklassen: Budget, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welke categorie jij moet kiezen wordt bepaald door de inhoud van je auto, rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Event of Uniroyal.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Toyo zijn de duurste op de markt. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Wemeldinge bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Wemeldinge: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Wemeldinge: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €167,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een normale rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Wemeldinge.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Wemeldinge?
Vakkundig banden vervangen in Wemeldinge is al mogelijk vanaf €32,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €82,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profieldikte. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Wemeldinge.

Plaats een reactie