Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kwadendamme

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Kwadendamme? Op deze pagina tref je populaire shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Als laatste bekijk je hier praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kwadendamme inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Kumho Tyres kosten ongeveer €325. budgetmerken als Double Coin kosten gemiddeld zo’n €185 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Kwadendamme

Banden wisselen in Kwadendamme

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Kwadendamme is essentieel. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar rijden we op de winterband en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is een vak apart. Verder vraagt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kwadendamme scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kwadendamme.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage weet ook of het profiel op de banden nog voldoende is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €89,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Kwadendamme

In no-time en voordelig banden vervangen in Kwadendamme? In de onderstaande tabel vind je specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Zeeland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in wisselen, sipen, balanceren, (de)monteren, trimmen, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal zoek je ook andere montage-garages in Hoedekenskerke, s-Gravenpolder, Wemeldinge, Schore en Hansweert.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kwadendamme

Goedkope autobanden Kwadendamme

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

SegmentAutoAantal kilometersRijstijlKosten
1. PremiumSnel en/of zwaarVeel kilometersDruk€197
2. UitstekendDoorsnee autoDagelijks gebruikModaal€108
3. BasisKleine auto’s< 15.000Simpel €61

Vergelijk online bandenshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hieronder vergelijk je eenvoudig professionele aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Kwadendamme hebben. Via deze website tref je ook nuttige informatie over: Best geteste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Kwadendamme monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af door de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Kwadendamme

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij sneeuw of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Zweden, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je weinig kilometers maakten niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Kwadendamme kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website check je ook nuttige informatie over: Autoband aflezen.

MerkTypeAfmetingenVermogenTarief
Michelinpilot sport 4275/35 R21103Y€309
Continentalcontisportcontact 5255/60 R18112V€129
Vredesteinquatrac pro245/40 R1897Y€126
Bridgestoneexedra g702170/80 R1577S€154
Goodyearefficientgrip255/40 R19100Y€171
Dunlopgrandtrek st 1215/60 R1695H€244
Pirelligts23120/70 R1556P€89
Hankookk120245/40 R1998Y€132
Kumhowp51195/55 R1585H€57
Uniroyalrainsport 3205/55 R1691H€58
Nexenn8000 xl255/30 R1991Y€109
Firestonefirehawk205/40 R1784W€93
Superiaecoblue 4s215/70 R16100H€56
Savaeskimo suv 2225/65 R17106H€117
Maxxisma-las all season205/75 R16113R€113
Toyoproxes t1 sport suv xl275/40 R20106Y€145
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Borsele).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke onderdelen die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 40 R18 – 88V.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 18 inch).
 • 88 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 560kg.
 • De laatste waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Kwadendamme.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kan je bestellen in drie prijsklassen: Budget, gemiddeld en het topsegment. Welke categorie voor jou geschikt is wordt bepaald door het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Superia op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Citroën C1) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Hilo & Three-A.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Nexen zijn niet goedkoop. De slimme rijder profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Kwadendamme bestellen, en profiteer je snel van 45% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Kwadendamme: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden Kwadendamme: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €152,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Kwadendamme.

Hoe duur is autobanden wisselen in Kwadendamme?
Professioneel banden vervangen in Kwadendamme wordt al gedaan voor €42,50 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Op basis van de versterkte wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en en de diepte van het profiel. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Kwadendamme.

Plaats een reactie