Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Dedgum

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Dedgum? Op www.autobandenspot.nl bieden wij de meest populaire webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte bekijk je hier handige informatie over uitlijnen, balanceren en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Dedgum inclusief montage, balanceren en testen heb je al vanaf €45,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Maxxis kan je al krijgen vanaf €340. budgetmerken als Delinte scoor je al vanaf €220 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Dedgum

Banden wisselen in Dedgum

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Dedgum is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Daarnaast vergt het flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Dedgum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Dedgum.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage controleert ook of het profiel op de banden nog voldoende is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €77,50.

Balanceren van de banden
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Dedgum

Snel en goedkoop banden vervangen in Dedgum? In de volgende tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals repareren, (de)monteren, balanceren, sipen, trimmen, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal zoek je regionale montagepartners in Parrega, Hieslum, Ferwoude, Exmorra en Allingawier.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-dedgum

Goedkope autobanden Dedgum

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 categorieën:

ClassificatieAutoAantal kilometersRij-kenmerkPrijzen
1. PremiumVeel vermogenGrootverbruikerPittig183
2. UitstekendGemiddelde autoRond de 25.000Modaal€116
3. EconomyKleine stadsautoWeinig gebruikRustig€63

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder bekijk en vergelijk je de beste online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Dedgum hebben. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Lekke band

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Dedgum monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Winterbanden wisselen Dedgum

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring bij winterse omstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Presteren het best van oktober tot en met maart.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Dedgum kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook handige informatie over: Autobanden voor op reis.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelinlattitude sport 3235/60 R17102V€135
Continentalwintercontact ts 850 p235/60 R18103V€149
Vredesteinsnowtrac 5165/70 R1481T€69
Bridgestonebattlax adventure a41 f110/80 R1959V€106
Goodyearexcellence275/35 R20102Y€291
Dunlopsp winter sport 4d205/60 R1692H€102
Pirelliscorpion verde245/70 R16107H€81
Hankookventus prime3 k125185/55 R1586V€71
Kumhoes31175/65 R1584H€60
Uniroyalrain max 3225/75 R16118R€156
Nexenwinguard sport 2 suv xl235/75 R15109T€79
Firestonevanhawk 2195/60 R1699H€92
Superiabluewin205/65 R16107R€55
Savaadapto165/65 R1479T€52
Maxxiswp-05 arctictrekke195/55 R1687H€77
Toyos954265/30 R2094W€199
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende aspecten waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 55 R17 – 103H.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hier dus 55%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 103 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 875kg.
 • De afsluitende waarde (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Dedgum.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Dure of goedkope banden?
Autobanden verdelen we onder in 3 prijssegmenten: Voordelig, uitstekend en premium. Welke klasse je moet kiezen is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Neem een A-merk zoals Vredestein of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Goform & Premiorri.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Maxxis zijn in de basis best duur. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Dedgum bestellen, en krijg je wel 40% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Dedgum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Dedgum: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €137,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Dedgum.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Dedgum?
Professioneel banden vervangen in Dedgum kan al vanaf €35,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden als de lucht uit je band is. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Dedgum.

Plaats een reactie