Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ferwoude

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Ferwoude? Op dit portaal ontdek je landelijke online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop verstrekken wij praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Let er op dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Ferwoude inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €43,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Maxxis kosten gemiddeld zo’n €320. budgetmerken als Atlas kan je al krijgen vanaf €185 per set van 4.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Ferwoude

Banden wisselen in Ferwoude

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Ferwoude is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vergt het flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Ferwoude maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ferwoude.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Ferwoude

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Ferwoude? In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Friesland). Deze garages kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, repareren, uitlijnen, balanceren, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je daarnaast ook montageservices in Exmorra, Allingawier, Gaast, Piaam en Idsegahuizum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ferwoude

Goedkope autobanden Ferwoude

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Let op: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

CategorieType autoKilometersWegcontactPrijs
1. TopsegmentVeel powerVanaf 50.000Driftig185
2. PopulairGemiddelde autoVanaf 25.000Herkenbaar€101
3. BudgetKleine auto’sKleingebruikerRustig€69

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je professionele online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Ferwoude hebben. Op dit portaal ontdek je ook extra informatie over: Banden voor de motor

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Ferwoude monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden laten wisselen Ferwoude

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring bij sneeuw of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen bij gladheid of sneeuw.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Ferwoude kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de gemiddelde tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Bandenindex.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelincrossclimate suv275/45 R20110Y€273
Continentalsportcontact 6305/30 R19102Z€266
Vredesteinultrac vorti255/55 R19111Y€122
Bridgestoneturanza235/45 R1794Y€100
Goodyeareagle f1 asymmetric 2285/35 R1897Y€177
Dunlopsp winter sport 3d245/45 R1799H€227
Pirellipzero rosso asimmetrico275/40 R20106Y€184
Hankookventus s1 evo2 k117b225/35 R1988Y€176
Kumhosolus ha31195/60 R1588H€132
Uniroyalrain max 3215/75 R16113R€106
Nexenwinguard sport 2 suv xl235/65 R17108H€85
Firestonevanhawk 2225/65 R16112R€108
Superiabluewin hp175/65 R1486T€36
Savaeskimo s3+185/60 R1482T€59
Maxxisap2 all season215/65 R15100H€76
Toyos954245/35 R1892V€132
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Als je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende onderwerpen die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 60 R17 – 103V.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 103 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 875 kilogram.
 • De laatste letter (V) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 240 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Ferwoude.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden zijn beschikbaar in velerlei prijscategorieën: Voordeel, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welk type voor jou geschikt is heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Kies voor een A-merk als Continental of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Peugeot 108) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Landsail en Runderneuert Kingmeiler.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Continental of Sava zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Ferwoude bestellen, en krijg je zomaar 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Ferwoude: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Ferwoude: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €152,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Ferwoude.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Ferwoude?
Vakkundig banden vervangen in Ferwoude laat je al uitvoeren voor €42,50 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €87,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Ferwoude.

Plaats een reactie